kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Kalitesiz maç

Kocaeli'de ilk yarıda yeşil ve düzgün zeminde futbol adına fazla bir şey yok. İki takım da kötü. Sanki sezonun son maçlarını oynuyorlar. Hakem onlardan da formsuz. Pozisyon bile yok. F.Bahçe bir tehlikeli akın yaptı, o da gol oldu. Kocaeli'de o da yok.

F.Bahçe'den fazla şey beklemek iyimserlik olur. Olursa o da eşyanın tabiatına aykırıdır. Sahaya çıkan 11 kişiden 8'i defans ağırlıklı oyuncu. Hücum için sahada Abdullah, Moldovan ve Boliç görünüyor. Moldovan ve Boliç de misafir sanatçı gibiler. Geriye bir tek Abdullah kalıyor. O da 'Süperman' değil.

İlk yarının özeti böyle; ama tribünler bir harika. Hem de her yeri. Önce iki taraf seyircisi tartışıyor. Sonra F.Bahçe seyircisi ile polis birbirlerini gıdıklıyorlar. Tartışma Şeref Tribünü'ne bulaşıyor ve Basın Tribünü de 'Şerefliler Tribünü'nün yanında olduğu için oraya da sıçrıyor. Hepsi çok çirkin.

İkinci 45 dakikadaki mücadele, tribünleri biraz keyiflendiriyor. Pozisyonlar da bollaşıyor. Ama yine bir tek gol var. Kocaeli bu yarı gol için daha istekli. Kamoltzev kaliteli bir kumaş. Ceza alanında etkili olabilir. Ama oraya sokmak ve yardımına gitmek lazım.

Kocaeli bu yarı defansta daha riskli oynadı. Ama bundan faydalanacak F.Bahçe nerede? Ogün, orta sahada ileriye dönük oynatılıyor. Fakat o, önünde boş alan bulursa oralara girerek, koşarak ve ver-kaç yaparak tehlike yaratan, şut atan bir futbolcu. Fakat dün gece oynadığı alanda haliyle sırtı rakip kaleye dönük oluyor. Rakip de gelip ayağından topu alıyor. Sinirleniyor, bu sefer de hakem ile tartışmaya başlıyor.

Liderliğe oynayan takımların sahada 1 oyuncu bile eksilme hakları yok. Bunu da sağlayacak teknik adam. Ama Turhan da, "Ne yapayım, elimdeki malzeme bu" derse; o zaman da ona fazla kızamazsınız. Murat Ilgaz, yardımcılarından başı ağrımamasına rağmen kötü kararlar verdi. Futbolcular kendisine inanmadılar. Kararsızlığı, tribünden bile belli oluyordu.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır