kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Uykusuzluk ölüme götürüyor
UZMANLAR, uyku saatlerine dikkat etmek gerektiğini belirterek, uzun süreli uykusuzluğun ölüme bile yol açabileceğini söylüyor. Uyku sırasında vücutta bir dizi düzenlemenin yapıldığını hatırlatan uzmanlar, hayvanlar üzerinde yaptıkları deneylerde, 6-7 hafta uykusuz bırakılan hayvanların öldüğünü ifade ediyor. Uzmanlar bu durumu şöyle açıklıyor: "Uykusuzluk kilo kaybına ve zihinsel, fiziksel sistemlerde dengesizliğe yol açıyor."

İntiharın çözümü genlerde
KANADALI bilimadamları, serotonin üreten genin intihar eğilimini etkilediğini ortaya çıkardı. Steve Moldin'in başkanlığındaki bilimadamlarına göre, ağır depresyon geçiren hastaların yüzde 20'si ve intihara eğilimli hastaların 40'ında değişime uğramış serotonin geni var. Moldin, buldukları bu gen sayesinde birkaç yıl sonra kişilere intihar testi uygulamaya başlayabileceklerini söylüyor.

Cesetle uyuşturucu taşıdılar
KAZAKİSTAN'IN eski başkenti Almatı yakınlarında akıllara durgunluk verecek bir uyuşturucu kaçakçılığı vakası yaşandı. Tacikistan'dan Rusya'ya işçi götüren bir otobüste bulunan cesede otopsi yaptıran polis, cesedin midesinde uyuşturucu buldu. Radyo NS'in haberine göre, pasaport kontrolü için otobüsü durduran ve cesedi bulan polisler, herhangi bir kaçakçılıktan hiç şüphelenmediklerini, olayın tesadüfen ortaya çıktığını söyledi.

Scotty yine baba olacak
ÜNLÜ televizyon dizisi Uzay Yolu'nda, sempatik gemi mühendisi Scotty'i canlandıran James Doohan, üçüncü kez baba olacak. 80'inci doğumgününü kutlamaya hazırlanan ünlü aktör, ultrasonla kız olduğu saptanan bebeğin 1 Nisan'da doğacağını açıkladı. 44 yaşındaki eşi Wende'nin bir dediğini iki etmeyen Doohan'ın 21 ve 23 yaşlarındaki oğulları da doğumu heyecanla bekliyor.

Şifreyi bilmeyen ateş edemez
SİLAHLI saldırı olaylarının günden güne arttığı Amerika'da, silah üreticileri her geçen gün yeni bir önlem geliştiriyor. Önümüzdeki hafta Las Vegas'taki silah fuarında sergilenecek olan bu yeni akıllı silah, PIN koduyla çalışıyor. Silahın namlusunun hemen altına yerleştirilen tuşlar, iç kısımdaki bir bilgisayara bağlı. PIN kodu girilmeden silahın ateşleme sistemi çalışmıyor. Daytona Beach firması, silahı 500 dolara (yaklaşık 282 milyon lira) satışa sunacak. Geçtiğimiz aylarda sahibinin parmak iziyle çalışan bir silah piyasaya sürülmüştü. Bu kez de İsveç'teki SIG adlı silah markası da önümüzdeki yıl şifreli kilidi bulunan bir silah piyasaya sürecek.

Havalara aldanmayın "yalancı bahar" geliyor
YENİ binyılın ilk günlerindenberi Türkiye'yi, etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, bu hafta etkisini kaybediyor. Sıcaklık önümüzdeki haftadan itibaren artarak mevsim normalleri düzeyinde, yer yer de üzerinde seyredecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, sıcaklık artışı 6-8 derece olacak. Hafta sonuna doğru ise Ege, Marmara, İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz'de yağmur, Akdeniz Bölgesi'nde ise sağanak yağış bekleniyor. Yurdun iç kesimlerinde yağışlar yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Burcu KILIÇ

Susurluk'ta davasında ilk mahkumiyet
SUSURLUK skandalının baş aktörlerinden Abdullah Çatlı'nın Mehmet Özbay sahte kimliğiyle silah ruhsatı almasına yardımcı olan polis verilen 1 yıl 8'er aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay, fotoğraflı ikametgah belgesini veren Fatih Uzunyusuf Mahallesi Muhtarı Burhan Kocapehlivan'ın 1 yıl 8 aylık hapis cezası kararını da yargılamada kanıt gösterilemediği gerekçesiyle bozdu. Böylece Susurluk Skandalı sanıklarından ikisi ilk kez mahkumiyet almış oldu.

Yakup YENİ

"Cüppeli Ahmet" vaaz kasetini inkar etti
KAMUOYUNDA "Cüppeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Ünlü'nün Emniyet'teki ifadesinde, "Birçok camide vaaz veriyorum. Biletimi gönderiyorlar, yurtdışına giderek vaaz veriyorum. Ancak bem vaaz kasedi doldurmadım. Bu kasetleri vaazları dinlemeye gelenler kasede çekip piyasaya sürmüş. Televizyonlarda yayınlanan vaaz gibi bir vaaz vermedim. Çeşitli kasetlerden alıntılarla montaj yapmışlar" dediği öğrenildi. Babasının çivi ve boya fabrikası olduğu, her ay Cüppeli Ahmet'e 1.5 milyar lira verdiği ortaya çıktı.

Salih AYDIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır