kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Köpekler için miting
Sokak köpeklerinin öldürülmesini protesto eden Türkiye Hayvan Hakları Platformu ile Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği, Sultanahmet'te gösteri yaptı

İstanbu'da son aylarda görülmeye başlanan kuduz nedeniyle sokak köpeklerinin öldürülmesini protesto eden Türkiye Hayvan Hakları Platformu ile Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri protesto eylemi, dün saat 12.30'da Sultanahmet Meydanı'nda Dikilitaş önünde yapıldı.

50 kadar hayvanseverlerin katıldığı protesto eyleminde bir konuşma yapan Hayvan Hakları Platformu yetkililerinden Veteriner Hekim Nalan Arslan, kuduz hastalığı nedeniyle köpekler için İstanbul'da amansız bir katliamın başladığını dile getirdi. Hayvan zulmüne karşı yetkilileri duyarlı olmaya davet eden hayvanseverler daha sonra açtıkları pankartlarla İstanbul İl Genel Meclisi'nin önüne yürüdüler.

YETKİLİLERE PANKARTLI ÇAĞRI
Hayvanseverler, "TBMM uygar olmak zor. Zoru başar, yasayı çıkar", "Tarım Bakanı eti, sütü yenmiyor diye köpeklere zulüm etme", "Ali Müfit Gürtuna 500 tane projeniz arasında köpek öldürmek de var m?", şeklindeki pankartlarla yetkililere seslendiler. İstanbul İl Genel Meclisi önünde pankart açan hayvanseverler dernekleri üyeleri alkışlı protestonun ardından sessizce dağıldılar.

Neslihan SÖZEN-Celal YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır