kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AIDS'li futbolcu Emniyet'te zorunlu misafir
Aneke'nin gidip gidemeyeceği yarın KLM'den gelecek cevap doğrultusunda belli olacak. AİDS'li futbolcu o zamana kadar İstanbul Emniyeti'nde tutulacak

Nijeryalı Aneke Okwudılı İstanbulspor'da top koşturmak için Türkiye'ye geldi. AİDS'li olduğu anlaşılınca sınırdışı edilmek istendi. Ama hiçbir havayolu onu kabul etmedi. Hala İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde tutulan AIDS'li futbolcu için, son umut olarak Hollanda KLM Havayolları'ndan cevap bekleniyor.

15 günlük vizeyle 12 Ocak'ta Türkiye'ye gelen ve birkaç antrenmana çıktıktan sonra AİDS'li olduğu anlaşılan Anake Yabancılar Şubesi'ne götürüldü. Geceyi Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde geçiren ve sabah saatlerinde sınırdışı edilmek üzere yola çıkarılan Aneke Okwudili, Lufthansa şirketinin Frankfurt aktarmalı Nijerya uçağına bindirilerek sınırdışı edilmek istendi. Ancak, daha önceden bilet alınmış olmasına rağmen şirket yetkilileri, Almanya'daki genel merkezleriyle görüştükten sonra Okwudili'yi alamayacaklarını bildirdi.

MUAYENE PARASI BULAMADI
Daha sonra, Aneke Okwudılı'nın, Hollanda Havayolları ile Nijerya'ya gönderilmesi kararlaştırıldı. Hollanda da Aneke'den sağlık raporu istedi. Bunun üzerine AİDS'li futbolcu, uluslararası bir hastane olan Amerikan Hastanesi'ne götürülerek muayene edildi. Ancak, Aneke 30 milyon liralık muayene ücretini parası olmadığı gerekçesiyle ödeyemedi. Tekrar Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Aneke Okwudılı, dün geceyi de nezarethanede geçirdi.

"AİDS'li olduğuma inanmıyorum" diyen, sınırdışı edilmek istenmesi de tartışma yaratan Aneke Okwudılı, şimdilik Yabancılar Şube Müdürlüğü'nün "misafirhanesi"nde kalıyor. Bir odada yalnız başına tutulan Aneke'nin gidip gidemeyeceği Hollanda'nın KLM Havayolları'nın cevabı doğrultusunda yarın belli olacak. Hergün doktor kontrolünden geçirilen Aneke Okwudılı'nın biletini ise, parası olmadığı için, İstanbulspor karşılayacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır