kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Medya Holding'in kârı 2.5 trilyon
Medya Holding A.Ş'nin, 1 Nisan 1999-31 Aralık 1999 dönemindeki 9 aylık bağımsız denetimden geçmemiş net dönem kârı 2 trilyon 542 milyar 197 milyon lira olarak gerçekleşti. İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre, şirketin 1 Nisan 1998- 31 Aralık 1998 dönemindeki 9 aylık zararı 696 milyar 294 milyon lira olarak saptanmıştı.

GSD ve TSKB'de sermaye artışı
GSD Holding A.Ş'nin yönetim kurulu toplantısında kayıtlı sermaye tavanının 15 trilyon liradan 50 trilyon liraya yükseltilmesine karar verildi. Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası A.Ş'nin de, 11 trilyon 607 milyar 328 milyon lira olan 1999 yılı net kârından 8 trilyon 800 milyar lira kâr payının hisse senedi şeklinde dağıtılmasının genel kurula teklif edilmesine karar verildiği açıklandı. Çıkarılmış sermayenin 1999 yılı kârından karşılanacak 8 trilyon 800 milyar liraya ilave olarak toplam 12 trilyon lira bedelsiz artırılarak 16 trilyon liradan 28 trilyon liraya yükseltilmesine karar verildiği belirtildi.

Erdemir'de sermaye yükselecek
EreĞlİ Demir Çelik T.A.Ş'den yapılan açıklamada, 28 Ocak 2000 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında kayıtlı sermaye tavanının 500 trilyon liraya yükseltilmesine karar verildiği, karar uyarınca dün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulduğu ifade edildi.

Reklamcılar yönetimini belirledi
Reklamcılar Derneği'nin 16. Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Faruk Atasoy, Başkan (Birikim FCA), Nesteren Davutoğlu, Asbaşkan (Lowe Adam), Sait Aytemur, Genel Sekreter (3. Kuşak), Yavuz Özçelik, Sayman (Pars/McCann-Erickson), Haluk Sicimoğlu (BBDO), Meral Akyel (Markom/Leo Burnett), Yakup Barouh (İlancılık).

THY Hac seferleri başlıyor
Türk Havayolları bu yıl Hac'a 15 Şubat-10 Mart 2000 tarihleri arasında gidiş ve 19 Mart-12 Nisan 2000 tarihleri arasında dönüş olmak üzere yaklaşık 420 adet sefer yapacak. Türk Hava Yolları'nın filosundaki B737-400/800 ve A310 tipi uçakları ile gerçekleştireceği hac seferleri İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Van, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Isparta, Gaziantep, Dalaman, Samsun, Çorlu ve Nevşehir'den uygulanacak. Gidiş-dönüş bilet ücreti 670 ABD Doları olarak belirlendi.

Fischer: Programınız çok açık
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Türkiye ve Kolombiya'nın, doğru ekonomik politikayı uygulamayı kendilerinin taahhüt etmeleri açısından örnek birer program uyguladıklarını kaydetti. Stanley Fischer, Washington'da yaptığı açıklamada, Türkiye ve Kolombiya'nın programlarının detayları açısından da örnek gösterildiğini ifade etti. Her iki ülkenin gayet açık birer politika uyguladıklarını vurgulayan Fischer, çok yüksek bir mali yardım vermemelerine rağmen, Türkiye'nin, uzun süreli ekonomik sorunlarını çözmeye kararlı olduğunu söyledi.

Tübitak topraksız bitki üretecek
TÜBİTAK, bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan topraksız bitki üretimini Türkiye'de gerçekleştirecek. Daha iyi verim ve daha sağlıklı ürün için tamamen sıvı ortamda bitki yetiştirmeyi amaçlayan TÜBİTAK, bunun için İzmir'de dev bir sera kuruyor. Organik tarım için belirlenen alana Şubat ayı içinde bilgisayar destekli ve tamamen su ile dolu dev bir sera kurulacak. Serada öncelikle salatalık, domates, patlıcan gibi sebzeler yetiştirilecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır