kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çiftçi de kayıt altında
Oluşturulacak tarımsal veri tabanı ile hangi çiftçinin neyi, ne kadar ürettiği saptanacak. Destekleme de buna göre yapılacak

Kayıt dışı ekonominin en önemli ayaklarından biri olan çiftçilerin kayıt altına alınması için düğmeye basıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, "Tarımsal veri tabanı oluşturulacak ve çiftçi kayıt sistemi kurulacak. Hangi çiftçinin neyi, ne kadar ürettiğini tek tek tespit edeceğiz. Böylece tarımsal ekonomi kayıt altına alındığı gibi, kimi ne şekilde destekleyeceğimiz de net bir şekilde ortaya çıkacak" dedi. "Bugüne kadar tarıma verilen teşvik primlerinin büyük bölümü çiftçi olmayanlara dağıtıldı" diyen Gökalp, "Bu gibi suistimaller de ortadan kalkacak. Tapu kayıtları üzerinden çiftçiye gelir desteği sağlanmış. Böylece desteğin yüzde 60'ı şehirde oturan ve tarımla bizzat uğraşmayan kişilere verilmiş. Bu yapıyı değiştiriyoruz" diye konuştu.

Gökalp, kredi faizlerinin Şubat ayı sonuna kadar düşürülmesinin gündemlerinde olduğunu bildirdi. Mazotun yüzde 19.3'ünün çiftçiler tarafından kullanıldığını anlatan Gökalp, mazotun sadece çiftçilere ucuza verilmesi için ilgili bakanlıklara yazı yazıldığını belirterek, "Çiftçiye verilecek mazot boyalı olabilir, belli istasyonlardan verilebilir, tarım teşkilatları tarafından satışı organize edilebilir" dedi.

Nuri KAYIŞ

Vakıflar'dan 400 milyon $ gelecek
Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Vakıfbank'taki hisselerinin satışına ilişkin yasa tasarısının, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini belirterek, "bu yolla Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 400 milyon dolar civarında kaynağı olacak. Türkiye'deki tüm tarihi eserlerin 1-1.5 yılda onarımı yapılabilecek" dedi. Yüksel Yalova, Bakanlar Kurulu'nda tarihi bir karar alındığını ifade ederek, şunları söyledi: "Yıllarca kasada duran bu kağıtları buldum. Bu kağıtları, sermaye piyasasına yönlendirerek, 50 yıl içinde bütçe imkanları ile elimize geçecek parayı elde etmiş olacağız."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır