kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SSK mucize yaratacak
BakanYaşar Okuyan iddialı konuştu: "SSK, 2003'te şampiyon olacak. SSK'lı vatandaşlarımız bundan onur duyacak."

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Sosyal Sigortalar Kurumu'nun (SSK), tepeden tırnağa yeni bir yapılanma içerisine girdiğini ve bununla ilgili hukuki düzenlemeleri Bakanlar Kurulu'na götürdüklerini belirtti ve "Çok iddialı konuşuyorum; SSK üç yıl sonra, 1 Ocak 2003'te Türkiye ve dünyada şampiyon olacaktır" dedi.

Okuyan, SSK Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen, Sosyal Sigortalar Kurumu Voleybol İhtisas Klubü ve Türk Sanat Müziği Korosu tarafından ortaklaşa düzenlenen "2000'e Merhaba" programına katıldı.

EN BÜYÜK KURULUŞ
SSK'nın, 5.7 katrilyon lira ile 17 bakanlığın bütçesinin toplamından daha yüksek bir bütçeyle Türkiye'nin en büyük kuruluşu olduğunu ifade eden Okuyan, "SSK'yı sanat ve spor da dahil olmak üzere her alanda gündemde tutacağımız bir dönem başlıyor. SSK personeli de, SSK'ya bağlı vatandaşlarımız da büyük bir onurla SSK'lı olduklarını söyleyeceklerdir" şeklinde konuştu.

Bakan Okuyan, Bakanlar Kurulu'na verdikleri ve yakında parlamentoya sunacakları SSK'daki yeni yapılanmaya ilişkin yasanın SSK'yı çok iddialı bir kuruluş haline getireceğinin altını çizerek, SSK'nın, 32 milyon vatandaşa günün 24 saati sağlık hizmeti üreten ve bunu da 44 bin personelle gerçekleştiren bir kuruluş olduğuna değindi ve şöyle devam etti:

'BİR YÜREK OLALIM'
"Tarım Bakanlığının 261 bin personeli olduğunu düşünürsek, 44 bin gibi çok mütevazı bir rakamla, gecesini gündüzüne katarak SSK Hastaneleri'nde hizmet verenler, baştacı yapılması gereken kardeşlerimizdir. SSK sadece hastanelerde değil, sigorta alanında da uzun yıllar muhtaç durumda olanlara ve emeklilere de hizmet veren bir kuruluştur."

Bakan Okuyan, "2000'e Merhaba" programında, SSK personelinden kendisini bir bakandan çok bir "Ağabey" olarak görmelerini isteyerek sporculara ve SSK personeline "bir yürek" olma çağrısında bulundu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır