kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Uyuşturucu baskını: 7 Türk yakalandı
PORTEKİZ'DE polisin düzenlediği operasyonlarda 140 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 7'si Türk, 5'i Portekizli 12 kişi tutuklandı. Journal de Noticias gazetesinde çıkan haberde, operasyonların, başkent Lizbon'da Çarşamba ve Perşembe günleri düzenlendiği, tutuklananlardan 6'sının kadın, 6'sının erkek olduğu belirtildi. utuklananların isimleri ise açıklanmadı. Operasyonlarda ayrıca 7 otomobil, tartı aletleri ve yaklaşık 10 bin dolar para ele geçirildiği kaydedildi.

Kosova'da bir anda gerilim
KOSOVA'NIN kuzeyindeki Mitroviça'daki şiddet olaylarında ölü sayısı 7'ye yükseldi. Kosova Barış Gücü (KFOR) yetkilileri, ölenlerin hepsinin Arnavut olduğunu kaydettiler. Yetkililer, bölgede durumun iyice gerginleşmesi üzerine KFOR birliklerinin, kasabanın kuzey kesiminde yaşayan yaklaşık 4500 Arnavutun büyük bölümünü tahliye etmeye başladığını belirttiler. KFOR askerleri, sabah saatlerinde öfkeli Arnavutların saldırısına uğramışlar, daha sonra da kasabanın kuzey bölümünde sokağa çıkma yasağı ilan etmişlerdi.

Ankaralı Müşerref ABD'yi uyardı
PAKİSTAN'DAKİ askeri yönetimin lideri General Pervez Müşerref, Amerika Başkanı Bill Clinton'ın gelecek ay yapacağı Güney Asya gezisinde Hindistan'a gidip Pakistan'a gelmemesinin gerginliği artıracağı uyarısında bulundu. Clinton'ın, 20 Mart'ta başlayacak Güney Asya gezisinde Hindistan ve Bangladeş'e gideceği açıklanmıştı. General Müşerref, "Bu ziyaretin Hindistan'ı cesaretlendirdiği ve Hint yönetiminin Pakistan'ı tecrit edilmiş gördüğü yolunda işaretler var" dedi.

"Cesetlere basarak mayınları geçtik"
AĞIR Rus bombardımanı altındaki Grozni'yi terkeden Çeçen milisler, kaçarken yaşadıkları dakikaları gözyaşlarıyla anlattı: Rusların mayın tarlalarını arkadaşlarımızın cesetlerinin üzerine basarak geçtik..." Umar Tashayev adlı bir Çeçen direnişçi, Grozni'nin çevresinin tamamen mayın döşeli olduğunu, 2 bin kadar arkadaşıyla birlikte kenti terkederken, mecburen çatışmada ölen arkadaşlarının cesetlerini mayın tarlalarına sürerek canlarını kurtarabildiklerini ifade etti. Genç adam kaçışlarını, gözyaşları içinde "Başka şansımız yoktu. Heryer mayın kaynıyordu. Cesetleri kullandık. Mayınları patlattık ve ceset parçalarına basarak dağlara doğru kaçabildik" şeklinde anlattı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır