kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkler Londra'yı karıştırdı
Tiyatro provası yapmakta olan ilticacı 11 Türk'ün elindeki su tabancalarını gerçek sanan İngiliz polisi, keskin nişancı özel tim ekipleri ve helikopter eşliğinde terör baskını yaptı

Oyuncak silahlarla tiyatro provası yapan 11 Türk ilticacıyı, terörist sanan İngiliz polisi Londra'yı birbirine kattı. Helikopter ve zırhlı araçlarla bölgeyi kuşatan özel timler ilticacıların bulunduğu Harringey Halk Evi'nin kapısını kırarak içeri girdi. Neye uğradıklarını şaşıran ilticacıları cop ve kalkanlarla dağıtan polis aralarında çocukların da bulunduğu 15 kişiyi karga tulumba karakola götürdü. 12 saatlik sorgulamadan sonra yanlışlık farkedildi ve olay mahkemeye yansıdı. Polis, ilticacılara 55 Bin Sterlin (yaklaşık 500 Milyar lira) tazminat ödedi.

OYUN GERÇEK OLDU
Olay, Türk ilticacıların yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra'da Harringey semtinde meydana geldi. 15 kadar ilticacı Harringey Kültür Merkezi'nde ünlü İngiliz yazar Harold Pinter'in bir oyununun provasını yapmak için toplandı.

Oyunun bir sahnesinde kullanmak üzere İngiliz Devlet Tiyatrosu'ndan plastik silahlar ve su tabancaları kiralayan ilticacılar prova yapmak için oyuncak silahları havaya kaldırınca olan oldu. Yoldan geçenler binaya giren tiyatrocuları baskına hazırlanan terörist bir grup sanarak polise ihbar ettiler. Polis olayı ciddiye aldı. Scotland Yard'a bağlı Terörle Mücadele Ekipleri devreye girdi.

Bölge havadan ve karadan kuşatıldı. Harringey çevresindeki yollar çevrildi. 3 Helikopter hava sahanlığını açık tutarken, lazer silahlı timler karşı binaların çatılarına yerleştirildi.

Robot tanklarla merkezin kapısını kıran polis 15 ilticacıyı yakaladı. Özel araçlarla terörizm merkezine götürülen ilticacıların 12 saat süren sorguları sırasında tiyatrocu oldukları anlaşıldı. Polis özür dilediyse de ilticacılar affetmedi. Açılan tazminat davası dün sonuçlandı ve polis tazminat ödemeye mahkum oldu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır