|
Zerde
Malzemesi:
*2 su bardağı pirinç
*1 çorba kaşığı kuş üzümü
*1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
*1 çorba kaşığı patates nişastası
*1.5 çorba kaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı gülsuyu
*Yarım çay kaşığı safran
*8 bardak su
|
HAZIRLANIŞI
Tencereye koyduğunuz yedi bardak suyu kaynatın ve ayıklayıp yıkadığınız pirinci yumuşayıncaya dek pişirin. Nişastayı bir kaba koyup bir bardak su ilave edin, ezip pirincin bulunduğu tencereye katın. Safranı bir fincan suda eritin, şeker ve gülsuyuyla birlikte karışıma katın. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ateşten alın ve kaselere boşaltın. Kaselerin üzerine kuş üzümü ile fıstık serpiştirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|