|
Kadırga Pilavı
Malzemesi (6 kişilik):
* 3 su bardağı pirinç
* 1 yemek kaşığı badem içi
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 yemek kaşığı çam fıstığı
* 1 küçük domates
* 1/4 dereotu
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı süt
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
|
Hazırlanışı:
Bir ölçek su katarak pilavınızı hazırlayın. Tavaya koyduğunuz tereyağı eritin ve içine küp şeklinde doğranmış domates, badem ve çam fıstığı koyup, kavurun, kuş üzümünü ilave edin. Karışımı hazırladığınız pilavın içine ekleyip dereotu da ilave ederek iyice karıştırın ve güveçlere koyun. Un, süt ve yumurta ile hazırladığınız karışımı, pirinçlerin üzerini örtecek biçimde güveçlere koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Güveçleri 100 derecede ısıttığınız fırında 8 dakika kadar pişirin.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|