kapat

17.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MANTI
Hamur malzemesi için:
*500 gr un
*1 bardak su
*1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Malzemeleri sert bir hamur haline gelene kadar iyice yoğurun. Hamuru çok ince hamur elde edecek şekilde oklavayla açın ve 5 cm çapıda parçalara bölün.
Malzemesi:
*200 gr dana kıyma
*10 gr taze soğan (ince kıyılmış)
*1/4 çay kaşığı tuz
*1/4 çay kaşığı nişaşta ve su
*2 çay kaşığı soya sosu
*1 çay kaşığı susam yağı
*1/2 çay kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI
Malzemeyi iyice karıştırın. İnce açılmış hamurların içine koyup kapatın. Teflon bir tavaya bir bardak su ve iki çorba kaşığı sıvı yağ koyun, hazırladığınız mantıları tavaya koyun. Tavanın ağzını kapatıp düşük ateşte mantıların altı kızarana dek pişirin.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır