kapat

03.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

DDT tatlısı üç can aldı
İRAN'IN bir köyünde kendisine iftara gelen komşuları için hazırladığı tatlıya un yerine toz DDT koyan bir kişi, 3 kişinin zehirlenerek ölmesine, 18 kişinin zehirlenmesine neden oldu. Doğu Azerbaycan'ın Heris kasabasının Bileverdi köyünde maydana gelen olayda hastaneye kalrılanların iyi olduğu bildirildi.

Fransa'da en sulu binyıl
FRANSA'DA geçen hafta ülkeyi etkisi altına alan şiddetli fırtına sonucu elektriksiz kalan 530 bin civarında eve hâlâ elektrik verilemediği bildirildi. Fransız Elektrik İdaresi'nden (EDF) yapılan açıklamaya göre, fırtının sona erdiği sıralarda 2 milyondan fazla eve elektrik verilemediği, yoğun çalışmalarla bu rakamın 530 bine indirildiği belirtildi.

Karadeniz'de dev dalgalar bir görevliyi sürükledi
Rusya'da dev dalgalarla denize sürüklenen bir sınır görevlisini kurtarmak için havadan ve denizden kurtarma operasyonu başlatıldı. Karadeniz'de Soçi yakınlarında gözlemcilik görevi yapan bir sınır görevlisi, patlayan şiddetli fırtınanın ardından dev dalgalarla denize sürüklendi. Sınır görevlisini kurtarabilmek için karadan ve havadan başlatılan kurtarma operasyonundan henüz sonuç alınamadı. Arama ve kurtarma ekibine katılanlar, kötü hava koşulları ve şiddetli dalgalar nedeniyle operasyondan umutsuz olduklarını söylüyor.

Ukrayna'ya ait yük gemisi battı
Karadenİz'de Ukrayna'nın Nikolayev ve Gürcistan'ın Poti limanları arasında çalışan Ukrayna'ya ait bir yük gemisinin battığı bildirildi. İtar-Tass ajansının Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na dayanarak verdiği haberde, Tiski adlı gemideki 11 kişinin kurtarıldığı, 1 kişinin kaybolduğu belirtildi. Ukrayna'ya ait olmasına rağmen Kamboçya bandırası taşıyan geminin batmasına, kötü hava koşullarının yol açtığı sanılıyor.

Rujlu sigara
KADINLARIN erkeklerden daha az sigara içmelerine rağmen sigarayı bırakmalarının erkeklerden daha zor olduğu belirtildi. Dicmond'taki Virginia eyalet üniversitesi uzmanları tarafından yürütelen bir araştırmada, kadınların erkeklerden daha az sigara içmesine rağmen sigara içiminden erkeklere oranla daha fazla zevk almaları nedeniyle sigarayı bırakmakta zorlandıklarını ortaya koydu. Yapılan araştırmada, kadınların erkeklerle karşılaştırıldığı zaman daha kısa ve küçük nefesler almasına karşılık sigarayı erkeklere oranla daha fazla ciddiye aldıklarını belirledi.

Bazen yağlı yemeli
İÇKİ içen, alkol alan hemen evde ya da lokantada bir aya geldiğinde aynı konuyu konuşur: "Sarhoş olmamak için içkiden önce bir şeyler yemeli. Özellikle de yağlı yiyecekler tercih edilmeli."

Masada bulunan göüngöürmüş bir kişi bunu "Yağın mideyi çepe çevre sarması" diyerek açıklar. Halbuki bu bir hurafedir. İçkiden önce yağlı şeyler yenir; peynir, ceviz, tereyağı gibi... Çünkü yağ midenin dibindeki kas sistemini uyarır.

Bunun sonucunda mide-bağırsak geçidi daralır. Bu durumda aşağıya daha az alkol gider. Asıl emilim de bilindiği gibi midede değil bağırsakta olduğundan insan kolay sarhoş olmaz; "çakırkeyf" kalır.

Uyuyan sürücü
AMERİKALI araştırmacılar, uykularını tam olarak alamayan sürücülerin kaza yaptıklarını belirledi. South Carolina Üniversitesi uzmanları, uykuya dalarak kaza yapan kişilerin gerçekte araca binerken uykuları olduğunun bilincinde bulunmadıklarını belirtti. Günde altı saatten daha az uyuyan sürücülerin genelde uykuya dalmalarını beklenmesi gerektiğini bildirdi. Amerikalı araştırmacılar, araca binince uykusu olduğunu hatırlayan sürücülere, "Bu durumda sakın araba kullmanmayın" diyor. Çünkü o an bir şey olmasa bile uzun süre direksiyon salladıklarında uyku bastırıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır