kapat

28.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Emekli orgenerale ofis+sekreter+maaş
Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu, emekli paşaların özel sektörde çalışmasına karşı; "Onlara oda ve sekreter verdik. İsteyen anılarını yazsın, isteyen ilmi araştırmalar yapsın. Ayrıca ücret de vereceğiz"

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Apo'dan Fetullah Gülen'e, Çevik Bir'den emekli generallerin durumuna kadar birçok konu hakkındaki düşüncelerini eski sınıf arkadaşlarına anlattı. Radikal Gazetesi'nde yer alan habere göre, arkadaşlarıyla Sıhhıye Orduevi'nde buluşan Kıvrıkoğlu'nun gündemdeki konulara ilişkin görüşleri şöyle:

ÇEVİK BİR HATALI
Bir'in Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamasının, ne zamanı, ne mekanı ne de açıkladığı şahıslar doğru. Zaten biliyor ki, bu Anayasa'ya göre Meclis içinden birisi Cumhurbaşkanı seçilebiliyor. O zaman sadece Çevik Bir için Anayasa'yı değiştiremezler. Tasvip etmiyorum, böyle bir yola başvurmaması gerekirdi."

GÜLEN'İN DURUMU
"Fetullah Gülen'in her gün yeni bir foyası ortaya çıkıyor. Yaptıklarının yanına kâr kalmaması lazım. Bu konuda Başbakan Bülent Ecevit'e de gerekenleri söyledim."

28 ŞUBAT SÜRECİ
"Salim Dervişoğlu'yla, 28 Şubat süreci konusunda Hürriyet gazetesinde çıkan haberi üzerine konuştum. Kendisini aradım, uyardım. Dedim ki, daha zaman erken, yapmayın, durup dururken Türk Silahlı Kuvvetleri'ni malzeme yapmayın."

APO'NUN DURUMU
Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Abdullah Öcalan'ın durumunu bana sorduklarında 'Biz tarafız, çok acı çektik. Bize sorduğunuz zaman vereceğimiz cevap asılmalı olur. Ama ülke menfaatleri ne gerektiriyorsa siyasiler ona göre karar versin' dedim. Aslında bu işi bizim üzerimize ihale etmek istiyorlar. Yani "Asker asın dedi, biz de astık" ya da "Asmayın dediler, o nedenle asmadık" demek için."

EMEKLİ GENERALLERE UYARI
Emekli generallerin bir şirkette çalışması uygun değil, o nedenle bir tamim yayımladım. Bu tamim, şu anda orgenerallerle sınırlı, ama tüm generalleri kapsaması için çalışma yapılıyor. Ankara'daki Milli Güvenlik Kurulu, İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı ile İzmir'deki Hava Eğitim Komutanlığı'nda bütün emekli orgenerallere oda verdik, sekreter tahsis ettik. Otursunlar, isterlerse anılarını yazsınlar, isterlerse de ilmi çalışma yapsınlar. Bu çalışmaları için ücret de vereceğiz."

Genelkurmay yalanladı
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun Apo ile ilgili görüşlerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir" denildi

GENELKURMAY Başkanlığı Genel Sekreterliği'nce, dün iki gazetede Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'na atfen yer alan haberlerle ilgili yapılan açıklamada, "Orgeneral Kıvrıkoğlu'na atfen doğruları tam yansıtmayan, eksik, saptırılmış ve haddini aşan ifadelerin yer aldığı üzüntüyle görülmüştür" denildi. Genelkurmay Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklama şöyle: "27 Aralık 1999 tarihli Radikal ve Posta gazetelerinin (Askerden Mesaj), (Orgeneral Kıvrıkoğlu'ndan Şok Açıklamalar) başlıklı haberlerinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na atfen doğruları tam olarak yansıtmayan, eksik, saptırılmış ve haddini aşan ifadelerin yer aldığı üzüntüyle görülmüştür. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun başta PKK terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın idamı olmak üzere, bu gazetelerde yer alan diğer konulardaki görüşleri de birçok kez bizzat kendisi tarafından açıklandığı gibi kamuoyu tarafından çok iyi bilinmekte ve bu görüşlerinde de herhangi bir değişiklik söz konusu değildir."

İlk kabul eden Karadayı
KIVRIKOĞLU'NUN emeklilik sonrası "boşluk ve geçim sıkıntısı yaşamamaları" için, emekli orgeneralleri Harp Akademileri'ne bağlı ABAM'da (Askeri Bilimler Araştırma Merkezi) görev almaya çağıran tamimi Mart 1999'da yayınlandı. Kıvrıkoğlu'nun çağrısına ilk olarak Genelkurmay eski başkanlarından Emekli Orgeneraller İsmail Hakkı Karadayı ve Necip Torumtay olumlu yanıt vererek ABAM onur üyesi oldu. İki eski Genelkurmay Başkanı ile birlikte MGK binasında kendilerine ait birer çalışma odası bulunan diğer orgeneraller ise Nurettin Ersin, Hüsnü Çelenkler, Kemal Yamak, Halis Burhan ve Nezihi Çakar...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır