|
|
Lodos 600 çadırı yıktı: 12 yaralı
KOCAELİ ve çevresinde, önceki gece çıkan ve saatteki hızı 75 kilometreyi bulan şiddetli lodos, yaklaşık 600 çadırın yıkılmasına neden olurken 12 kişi de yaralandı.
17 Ağustos'ta Marmara'yı sarsan depremden sonra evleri yıkılan ya da hasar gören vatandaşların yerleştirildiği fuar alanındaki İtalyan ve Norveç çadırkentleri ile Kuruçeşme ve plaj yolundaki Sarabahçe Belediyesi tarafından kurulan çadırkentteki çadırlar yıkılırken, elektrik telleri koptu, telefon kabinleri ve ağaçlar devrildi. Yaralanan 12 depremzede tedavi edildi.
KREŞ BOŞALTILDI
Bolu'da da şiddetli fırtına sonucu çadırkentlerdeki bazı çadırlar uçarken, yıkılan çadırlar gece boyunca çalışan Mehmetçikler tarafından yeniden kuruldu. Şiddetli fırtınanın ardından bölgede acil önlemler alınmaya başlandı. Çadırkent sakinleri, sabah saatlerinden itibaren yeni bir fırtına olasılığına karşı anonslarla uyarıldı. Gölcük istikametinden şiddetli bir fırtınanın geldiği belirtilerek, "Çadırkent sakinlerinin fırtınaya karşı çadırların yanlarına ağır kum torbaları, girişlerine ağırlıklar yerleştirmesi, küçük çocukların dışarıda bırakılmaması gerekli" denildi.
Bu arada, Mehmetçik-1 Çadırkenti'nde bulunan, 03-06 yaş arası çocukların devam ettiği kreş de fırtına yüzünden boşaltıldı. Depremzedeler, çadırlarının etrafına karyola, tahta palet ve kum torbaları yerleştirmeye, poşetlerle taşıdıkları asfalt çakıllarını yığmaya başladı.
Vedat TAŞTEKİN (SHA)
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|