kapat

22.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
S&P: Düşük kredi kalitesi zarar verir
DünyanIn önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) aşırı kredi büyümesi, dış kaynak zayıflaması, hisse senedi şişmesi gibi sorunlar nedeniyle oluşan kredi kalitesizliğinin dünya finans sistemini tehdit edebileceğini belirtti.

S&P tarafından yapılan yazılı açıklamada, kuruluş tarafından izlenen 68 finans sisteminden aralarında Türkiye'nin de olduğu 20'sinde, aşırı kredi büyümesi, dış kaynak profillerinin zayıflaması, hisse senedi ve bono fiyatlarının şişmesi veya daralmasının kredi kalitesinde bozulmayı gösterdiği belirtildi. Açıklamaya göre, zayıflık işaretinin belirgin olduğu ülkeler arasında, Türkiye'nin yanı sıra Çin, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Güney Kore, Letonya, Litvanya, Romanya, Slovakya, Tayvan, Tayland bulunuyor.

ZARAR GÖRECEKLER
Sağlam gözükmekle birlikte zarar görebilecek ülkeler olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Mısır, İrlanda, Yeni Zellanda, Norveç, Panama ve ABD'nin gösterildiği açıklamada, "Bu sistemlerden bazılarının temelleri o kadar kötü ki hisse senedi ve bonoların yarısı sorunlu hale gelebilir. Geri kalanlar için gerileme göreceli olarak yumuşak olacak" denildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır