kapat

22.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cehennemden kurtuluş
Venezüella'da evleri çamur altında kalan onbinlerce sel kurbanı askerlerin yardımıyla gemilere binerek kaçıyor

Dört gün boyunca dağlardan kayan toprak ve sel sularının cehenneme çevirdiği Venezüella'da felaketin boyutları gittikçe büyüyor. Resmi ölü sayısı 10 bin olarak veriliyor ancak bu sayının 25 bini bulması bekleniyor.

Felaketle başa çıkmaya çalışan Venezüella hükümeti tüm ordusunu kurtarma çalışmaları için faaliyete geçirdi.

HELİKOPTERLER ARIYOR
Askerler ve gönüllüler, başkent Caracas'ın kuzey kesimlerindeki sel bölgelerini askeri helikopterlerle tarayarak hayatta kalanları arıyor. Kurtarılanlar, Vargas şehri kıyısına yanaşan Venezüela donanmasına bağlı gemilerle aktarılıyor.

Savaş alanını hatırlatan manzarada insanlar kurtuluş umudu gemilere doğru akın ederken, bebekler, askerlerin elden ele aktarmasıyla gemide bekleyen annelerine teslim ediliyor.

ZARAR 2 MİLYAR DOLAR
Venezüella'da 6 gün önce meydana gelen felakette, 2 milyar dolarlık maddi hasar meydana geldi. Başkentin kuzey bölgelerindeki evler, işyerleri tamamen çamur altında. Hatta dağlardan akan çamur tabakasının kurumasıyla mahallelerin, sokakların yerinin değiştiği belirtiliyor.

Kurtarma ekipleri denizin üstünde cesetlerin yüzdüğünü, binlercesinin de çamurda ya da yıkıntı altında gömülü olduğunu ve belki de hiçbir zaman onlara ulaşılamayacağını söylediler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır