* 18 Nisan'daki şok seçim yenilgisinden sonra araştırma gruplarına anketler yaptırıldı, toplumun beklentileri saptandı.
* Her sorunla ilgili ayrı çalışma grupları oluşturuldu.
* İnsan hakları ve demokratikleşme konusunda Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik söz sahibi oldu. İrtemçelik, çalışmasını Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır'la birlikte yürüttü.
* Güneydoğu sorununa ilişkin, Diyarbakır Milletvekili Abdülbaki Erdoğmuş başkanlığında bir grup görevlendirildi. Bölge milletvekilleri Salih Yıldırım ve Nurettin Dilek, Yılmaz'ın "AB yolu Diyarbakır'dan geçer" sözünün perde arkasındaki isimler...
* Devletin yapılandırılması ve liberalizm konularında Işın Çelebi ve araştırma ekibi çalıştı. Yılmaz ve Çelebi başbaşa verip anket sonuçlarını analiz etti.
* Din-siyaset ilişkileri, sistem eleştirisi ve siyasi liberalizm konularında Yılmaz Karakoyunlu ön plandaydı. Karakoyunlu, Yılmaz'ın entelektüel tartışmalara girdiği isimlerin başında, Yılmaz'ın kitap tercihinde de etkin bir isim.
*Aleviler, dini cemaatler, tarikatlar ve Marksist gruplar gibi toplumun aykırı kesimlerinin temsilcilerinden de sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin raporlar toplandı.
* Tüm bu bilgiler Yılmaz'ın danışmanı, Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Ömer Kayır'ın başkanlığındaki 10 kişilik bir ekipte toplandı.
* Yılmaz bütçe konuşmasıyla liberal manifestoyu çarpıcı örneklerle Genel Kurul tutanaklarına geçirdi.
*ANAP Diyarbakır Milletvekili Nurettin Dilek başta; birçok milletvekili, Yılmaz için artık, "devrimci" ifadesini kullanıyor.