|
Spagetti bolonez
Malzemesi
6 kişilik
* 1/2 paket spagetti makarna
* 150 gram kıyma
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1/2 adet kabak
* 2-3 diş sarmısak
* 1 adet domates
* 1 çorba kaşığı salça
* 3 çorba kaşığı SÜTAŞ kaşar peyniri rendesi
* 1 tavuk suyu tableti
* 1 çorba kaşığı SÜTA Ş tereyağı
* 3/4 çay bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı un,Tuz
|
HAZIRLANIŞI
Spagettİ makarnayı tavuk suyu ilave edilmiş tuzlu sıcak suda haşlayalım. Suyunu süzerek bekletelim. Sıvı yağı tavaya aktaralım. Kıymayı, rendelenmiş havucu ve küçük doğranmış soğanı birlikte kavuralım. 3 dakika sonra rendelenmiş kabağı ekleyelim. Patatesi rendeleyerek ilave edelim. Arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim. Domatesin kabuğunu soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayarak, ekleyelim. 3-4 dakika sonra sote edelim. Salçayı ekleyip, 1 dakika daha kavuralım. Malzemenin üzerini hafifçe aşacak kadar su ve tuz ilave edelim. Sebzeler yumuşayana dek kapaklı olarak pişirerilm. Ateşten almadan 1 dakika önce unu çok az su ile ezip, ilave edelim. Sos koyulaşınca ateşten alalım. Ayrı bir tavada SÜTAŞ tereyağını eritip, makarnaya ekleyelim. Makarnayı servis tabağına alalım. Üzerine sosu yayıp, SÜTAŞ eski kaşar rendesi serpiştirelim.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|