|
Karnabaharlı omlet
Malzemesi
|
6 kişilik
* 1 küçük karnabahar
* 200 gram kıyma
* 4 yumurta
* 1 su bardağı SÜTAŞ süt
* 1 adet soğan
* 1 demet maydanoz
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
|
HAZIRLANIŞI
KarnabaharI yıkayalım. Soğanı küçük küçük doğrayalım. Karnabaharı çentercesine soğanı doğradığımız incelikte doğrayalım. Yağı tavaya alıp, kızdıralım. Soğanları ilave ederek, pembeleştirelim. Karnabaharı ve kıymayı ilave edelim. Kısık ateşte arasıra karıştırarak kavruralım. Tuzunu ayarlayalım. Ayrı bir yerde yumurtaları kırıp, çırpalım. Bir bardak SÜTAŞ sütü ekleyip, çırpalım. Başka bir yerde yağı alıp kısık ateşte eritelim. İçine yumurtalı harcı dökelim. Tuzunu ekyeyip, kapağını örtelim. Yumurtaların üzeri pişmeye başlayınca karnabaharlı harcı yayalım. Kıyılmış maydanozu ilave edip, 2 dakika daha pişirelim. Dilimleyerek, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|