kapat

17.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Peki Onur neredeydi?
Gencay Çakıcı vurulurken, 'Küçük Baba' Onur orada mıydı, yoksa evinde mi? Bu sorunun cevabı Akmerkez'in güvenlik kamerasında ama...

İSTANBUL'DA, Etiler Akmerkez'de yaşandı kanlı olay. Birçok şahitin yanısıra, güvenlik kameraları da tanıktı Gencay Çakıcı ile sevgilisi Gönül Özyürek'in vurulmasına. Olaydan sonra teslim olan Adil Cesur, Gencay Çakıcı'yı hedef alarak 7 el ateş ettiğini itiraf etti. Ama bu yetersizdi. Gözler azmettirici olmasından şüphelenilen Onur Özbizerdik'e çevrildi.

ÇELİŞKİLİ İFADELER
Özbizerdik ise, "Benim sorunum annemi vurdurtan Alaaddin Çakıcı ile Gencay Çakıcı ile sorunum yok. Zaten olsa, onu kendim vururdum," dedi ve olay saatinde evde olduğunu söyledi.

Böylece ilk çelişki ortaya çıktı. Çünkü Adil Cesur, ifadesinde Onur Özbizerdik'i, olaydan birkaç dakika önce arabasıyla geçerken gördüğünü ama sesini duyaramadığını ifade etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Atille Alıcı, iddianamesinde, bu çelişkinin altını çizmiş ve Onur'un azmettirici olduğunu belirtmişti.

Şimdi şu sorunun cevabı verilmeliydi: Olay sırasında Onur Özbizerdik orada mıydı?

GÖRGÜ TANIĞI: KAMERA KAYDETTİ
Bu ancak, Akmerkez'in güvenlik kamerasının görüntüsüyle belli olacaktı. Görgü tanığı olan güvenlik görevlisi Serkan Bülbüloğlu da ifadesinde, "Saat 21.30 sıralarında silah sesi duydum. O yöne baktığımda bir adamın kaçtığını gördüm. Bir kadın ve bir adam da yerde yatıyordu. Bu olayı Akmerkez Apart Otel'in güvenlik kamerası görüntülemiştir," dedi.

Fakat, Bülbüloğlu'nun tutanaklara da geçen bu ifadesine rağmen, olayın üzerinden geçen 12 gün içinde, sözkonusu kaset ne polise ne de savcılığa ulaştı. Araştırma sonucunda, yetkili makamların kasedi güvenlik şirketinden "istemediği" ortaya çıktı.

ŞİMDİ TOP KİMDE?
Polis, "Biz kasedi istedik ama şirket sadece savcılığa vereceğini söyledi," derken, savcılık, "Biz davayı açtık. Kaseti istemek mahkemenin işi," şeklinde açıklama yaptı. Şimdi, davanın görüleceği İstanbul 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından isteneceği kaydedilen kilit kasedin kaybolmasından veya silinmesinden de korkuluyor.

TÜRKAN HİÇYILMAZ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır