kapat

12.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çiller'den AB süreci uyarısı
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) aday ülke ilan edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Çiller, "Önümüzde şimdi çok daha zorlu, çok daha zahmetli günler var" dedi. Çiller, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Helsinki'de resmen AB üyeliğine aday ülke ilan edilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Javier Solana'nın Ankara'sı bambaşkaydı

SICAK KARŞILAMA
AB Dış Politika ve Ortak Savunma Yüksek Temsilcisi Javier Solana Türkiye'yi ikna için önce akşam Ankara'ya geldi. Solana'yı Dışişleri Bakanı İsmail Cem karşıladı.

BAYRAKLAR HAZIRLANDI
Solana'nın gelişi Esenboğa Havalimanında da heyecan yarattı. Vip salonunu Solana için hazırlayan görevliler işe bayraklardan başladılar. Solana'nın gireceği salonu AB Bayrağı asıldı.

GİDİŞİ ZOR OLDU
Solana'nın dönüşü ise biraz zor oldu. Uçağı arzalanan Solana sabaha karşı 4'e kadar Shereton Otelinin lobisinde bekledi.

Andican: ANAP'ın haklılığı anlaşıldı
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ahad Andican, Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin bugün geldiği noktanın Özal ve ANAP felsefesini haklı çıkardığını bildirdi. Andican, Türkiye'nin AB'ye aday olmasının öneminde işaret ederek, bu olayı Türk milletinin tarihinde "dönemeç noktalarından biri" olarak değerlendirdi. 1983 yılında Turgut Özal'ın AB'ye üyelik için yaptığı girişimlere bazı çevrelerin karşı çıktığını hatırlatan Andican, "Bugün gelinen nokta Özal'ı ve ANAP felsefesini haklı çıkardı" dedi.

Karayalçın referandum yapılmasını istedi
ESKİ dışişleri bakanlarından CHP Parti Meclisi üyesi Murat Karayalçın, "AB'ye üyelik konusunda referandum yapılmalı" dedi. Karayalçın, CHP İzmir il örgütünü ziyaret ederek İl Başkanı Selçuk Ayhan ile görüştü. Görüşmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karayalçın, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine adaylık statüsünün kabul edilmesine ilişkin, "AB'ye üyelik konusunda referandum yapılmalı" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır