kapat

12.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ramazan
Fırında ıspanaklı makarna
Malzemesi
* Yarım paket makarna
* Yarım kg ıspanak
* 2 çorba kaşığı SÜTAŞ tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 2 su bardağı SÜTAŞ süt
* 3 çorba kaşığı SÜTAŞ eski kaşar rendesi
* 1 fiske muskat rendesi
* 250 gram kıyma
* 1 adet soğan
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak makarnayı tuzlu suda haşlayalım. Ispanakları ayıklayıp, yıkayalım. Su ilave etmeden haşlayalım. Ateşten alıp, sularını iyice süzerek doğrayalım. Soğanları küçük küçük doğrayalım. Sıvı yağda hafifçe sarartıp kıymayı ekleyelim. Kıymanın rengi dönene dek kavuralım. İçine ıspanakları ekleyip, tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Sos için; SÜTAŞ tereyağını eritip, unu ekleyelim. Kısık ateşte sarartalım. SÜTAŞ sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyelim. Koyulaşana dek pişirip, ateşten alalım. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp, un serpiştirelim. Makarnanın yarısını tepsiye aktaralım. Üzerine ıspanaklı harcı yayalım. Tekrar kalan makarnayı tepsiye alıp, üzerini düzeltelim. Sosu makarnanın üzerine boşaltıp, yayalım. SÜTAŞ eski kaşar rendesi serpiştirip, 220 dereceli fırında üzeri pembeleşene dek pişirelim.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır