kapat

12.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Şişirilmiş faturalar ile sergi bile açılır'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan, SSK ve Bağ-kur'da TIR'larla sergi açacak kadar şişirilmiş fatura bulunduğunu kaydetti ve inceleme başlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, dün İstanbul'da SSK'ya bağlı bazı hastane ve sağlık kuruluşları ile bir satınalma deposunda denetlemelerde bulundu. İlk olarak Topkapı-Maltepe'deki Satınalma Sigorta Müdürlüğü'ne ait levazım deposuna gelen Okuyan, SSK İstanbul Satınalma Müdürü Azmi Arslan'dan bilgi aldı. Yaşar Okuyan, daha sonra, sırasıyla, Sefaköy'de inşaatı süren SSK polikliniği binası, Büyükçekmece SSK Dispanseri ve SSK Bakırköy Doğumevi Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Hastanesi ile Samatya'daki SSK İstanbul Eğitim Hastanesi'nde incelemelerde bulunarak, vatandaşların şikayetlerini dinledi.

SSK ve Bağ-Kur'da, ''TIR'larla sergi açacak kadar şişirilmiş fatura bulunduğunu'' kaydederek, her iddianın araştırılması talimatını verdiğini bildirdi. Yaşar Okuyan, hasta sevklerinde hayali rakamların şişirilerek kuruma ödettirilmeye çalışıldığını belirtti. Bir erkek hastaya 11 kez cinsiyet testi, bazı erkek hastalara da ''gebelik testi'' yapıldığını bildiren Okuyan, sağ bir hastaya da 5 kez otopsi yapıldığı gerekçesiyle fatura kesildiğini ifade etti.

BİLGİSAYAR HATASIYMIŞ
Yetkililerin bu durumu ''bilgisayar hatası'' olarak açıkladıklarını anlatan Okuyan, ''Yaşayan insanları öldürmek de mi bilgisayar hatası!'' dedi. Okuyan, SSK ve Bağ-Kur'da son 5 yıllık fatura ve reçetelerin zapturapt altına alındığını ve her 2 kurumun genel müdürünü de bunların başına bir şey gelmemesi konusunda uyardıklarını kaydederek, faturaların şişirilerek kurumun zarara uğratıldığını belirtti ve ''Her iddiayı araştırma talimatı verdim'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Şişli İlaç Fabrikası ile Şişli ve Okmeydanı SSK hastanelerinde de denetlemede bulundu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır