kapat

12.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Otomobillerin koalisyonu
Milletvekilleri harıl harıl 23 Ocak'taki ralli için Hipodrom'da antrenman yaptı. MHP'li vekilin MHP, DSP'li vekilin DSP plakalı aracı yan yana gelince otomobillerde koalisyon oluştu

Milletvekilleri, 23 Ocak'ta depremzedeler yararına yapılacak slalom yarışı için hummalı bir çalışma yürütüyor. Dün Ankara Hipodromu'nda bir araya gelen vekiller, parkura, otomobillere ve yarışa ısınmak için antrenman yaptılar.

Dünkü antrenmana en çok katılım MHP'lilerden oldu. Günün tek kazasını da MHP'li TBMM İdare Amiri Ahmet Çakar yaptı. Slalomu bitirip döndükten sonra, start noktasına spin atarak dönmeye çalışan Çakar, otomobili döndüremeyince kaldırıma çıktı ve otomobilin lastiği patladı. Çakar olayı, "Lastik bizim hiddetimize dayanamadı" diye yorumlarken, "Lastiği patlatmayan, lastik patlatmamayı öğrenemez" diyerek kendini savundu. Başka bir otomobille bir tur daha atan Çakar bu turu başarıyla tamamlayınca, bu kez bozkurt işareti yaptı. Çakar, "İşi başardığımız zaman, işaretimizi çakarız" dedi.

KUTU KUTU PENSE
Bazı milletvekilleri slalom antremanına aileleriyle birlikte geldi. MHP Milleltevikili, Adnan Fatin Özdemir, 5 yaşındaki oğlu Halil'i, otomobile kendisiyle binemeyeceği konusunda güçlükle ikna etti. Eşi Fatoş Hanım ve 4 yaşındaki kızı Gülbin'le birlikte Hipodrom'a gelen DSP milletvekili Akif Serin ise, Gülbin'in canı sıkılınca, eşi ve kızıyla kutu kutu pense oyunu oynadı.

PLAKALARI DA BENZİYOR
MHP'li Yalçın Kaya ile DSP'li Akif Serin'in otomobillerinin yan yana gelmesi de ilginç bir tesadüfü ortaya çıkardı. İkisi de Mersin'den milletvekili seçilen, ikisi de Erdemlili olan ve aynı okulda okuyan iki vekilin otomobillerinin plakalarının da benzerlik taşıdığı görüldü. DSP'li Serin'in 06 DSP 70 plakalı Mercedes'i ile MHP'li Kaya'nın 06 MHP 70 plakalı Passat'ı yan yana geldi. Bu tesadüfü gören gazetecilerin isteği üzerine de iki vekil, yan yana poz verdi.

YEMENİLİ VEKİL YARIŞTA
Renkli kişiliği ile, TBMM'ye seçildiği günden beri dikkatleri çeken DSP Amasya Milletvekili Gönül Saray Alphan, yarışa katılan tek kadın milletvekili olma özelliğini taşıdığını söyledi. Yarışa katılma konusunu diğer kadın milletvekilleriyle konuştuklarını belirten Alphan, "Kadın milletvekilleri olarak katılalım mı diye konuştuk. Bir gözü kara Gönül Hanım çıktı işte" dedi.

Oldukça iddialı olan Alphan, yarışın en iddialı ismi DYP Meclis İdare Amiri Saffet Kaya'nın da gözünü korkuttu. Alphan'ın antreman sürüşünü izleyen Kaya, "Gözüm korkmadı değil; ancak tek bayan olan Gönül Hanım'ın yarışta birinci olması beni sevindirir" dedi.

AB'Lİ PARLAMENTERE DAVET
Alphan ve Kaya, ilk kez bir ülkenin milletvekillerinin böyle bir organizasyonda bir araya geldiklerini belirterek, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin parlamenterleriyle de yarışmaya hazır olduklarını söyledi. Milletvekillerinin futbol takımında da yer aldığını belirten Kaya bu alanda da yarışa hazır olduklarını söylerken Alphan, Yunan parlamentosuna seslenerek, "Milletvekillerimiz yarışmaya hazırdır; ama her konuda yarışmaya hazırdır. Özellikle barış yarışında iddialıdır" dedi.

50 KİŞİ BEKLENİYOR
Bu arada, yarışın organizatörlerinden Mehmet Halkalı, antremanların her haftasonu devam edeceğini bildirdi. Yarışmacı sayısının 50'yi bulmasını beklediklerini anlatan Halkalı, "Sponsorlardan gelecek gelir, depremzedelere verilmek üzere, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'a teslim edilecek" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır