kapat

12.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hatipoğlu olayında ek gözaltı süresi
FAZİLET Partisi Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu'na düzenlenen saldırıyla ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma devam ediyor.

Hatipoğlu'nun, Başkent Hastanesi'nde verdiği ifadede 3'ü azmettirici toplam 5 kişinin ismini polise aktarmasından sonra geniş çapta operasyon başlatan Emniyet ilk olarak Diyarbakır'da oldukları tespit edilen Ahmet Gök ve İbrahim Lale'yi gözaltına aldı. Diyarbakır polisi saldırıdan iki gün sonra sanıkları Ankara'ya gönderdi.

Önceki gün geldikleri Başkent'te Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen Gök ve Lale daha sonra Ankara Asayiş Şubesi'nde sorguya alındı. Olayla ilgilerinin olmadığını söyleyen iki sanık suçlamaları reddettiler. Olay günü Diyarbakır'da olduklarını iddia eden Gök ve Lale, "Bu işle alakamız yok. Başkent'in göbeğinde milletvekili dövülür mü? Kaldı ki biz Hatipoğlu'nu sever ve sayarız. Bunu kimin yaptığını bilmiyoruz" dediler. Saldırıyla ilgili bilgi vermekten kaçınan iki sanık için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Emniyet yetkilileri 3 gün daha ek süre aldılar. Her iki sanığın da hafta başında mahkemeye sevk edileceği belirtildi. Polis, Fazilet Partisi Diyarbakır eski İl başkanı Ali Elbey ile kardeşi Hasan Elbey'i evlerinde bulamadı. Elbeyler'in akrabalarının polise, "Olay gününden beri onları görmüyoruz" dediler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır