kapat

12.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Küçük Ayşen de Avrupa yolunda
Yanlış iğne yüzünden 3 yaşında kolunu kaybeden Ayşen'in ailesi, 5 yıllık hukuk mücadelesinden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurma kararı aldı

TÜRKİYE nihayet Avrupa Birliği'nin kapısından girmeye başlarken, 5 yıl önce daha henüz 3 yaşındayken yalnış yapılan bir iğneyle kolunu kaybeden Ayşen de hakkını aramanın yolunu buldu. Küçücük bir çocukken adım attığı mahkeme koridorlarında büyüyüp 8 yaşına gelen ve okula başlayan Ayşen Başaran, Türk mahkemelerinden kolunun diyetini alamayınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne umut bağladı.

3 yaşındaki kızlarını ağır bir grip nedeniyle Lüleburgaz SSK hastanesine getirip, serumun yalnış takılması sonucu tek kolu kesilmiş halde geri alan Ayşen'in ailesi SSK ve Sağlık Bakanlığı'nı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet edecek.

Olay günü hastanede görevli olan doktor Hatice Adiloğlu, hemşireler Pakize Özkan ve Münevver Danışger aleyhine açtıkları ceza davası ile SSK aleyhine açtıkları 60 milyar liralık tazminat davasının hâlâ sonuçlanmadığına dikkat çeken Başaranlar haklarını artık Avrupa'da arayacaklarını söylüyorlar.

5 YILDA 50 DURUŞMA
Beş yıldan bu yana açılan bir çok davada tam 50 duruşmaya katılan Ayşen Başaran'ın babası Hüseyin Başaran, "Tam beş yıldır mahkeme kapılarındayız. Biz çocuğumuzun hakkını korumaya kararlıyız. Ayşen'in büyüdüğünde 'neden hakkımı aramadınız' demesini istemiyoruz. Türkiye'de bir sonuç alamazsak SSK ve Sağlık Bakanlığı'nı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikayet edeceğiz" diyor.

Bir işadamının bağışladığı elektronik kolla yaşamını sürdüren ve 20 yaşına kadar toplam altı protez kol değiştirecek olan Ayşen ise çocuk masumluğu ile durumunu kabullenip isyan etmeden yaşamaya çalışıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır