kapat

12.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Filipinler 5.7 ile Kanada 4'le sallandı
DEPREM dün Kanada ile Filipinler'i de salladı.

Ülkenin ana adası Luzon'da meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.7, Fransa'nın Strasbourg kentinde bulunan Yeryüzü Araştırmaları Gözlemevi 7.1, ABD Ulusal Jeolojik Teftiş Deprem Enformasyon Merkezi 6.8 olarak açıkladı. Manila radyosunun haberine göre, yerel saatle 02.00'da meydana gelen ve (TSİ 20.00) başkent Manila'da güçlü bir biçimde hissedilen deprem, halk arasında paniğe yolaçtı.

PANİK VE 1 ÖLÜ
Depremin merkez üssü başkent Manila'nın 180 kilometre kuzeyindeki Lingayen civarın olarak açıklandı. Yaklaşık yarım dakika süren deprem nedeniyle Manila ve civarındaki bazı yerleşim birimlerinde elektrikler kesildi. Öte yandan, Filipinler Sismoloji Enstitüsü yetkilileri artçı şoklar beklediklerini ifade ettiler. Bu arada, Manila'da bir hastanede yatan hastalardan biri sarsıntı sebebiyle geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

10 SANİYE SARSTI
Kanada'nın batısındaki British Columbia bölgesinde meydana gelen depremin büyüklüğü ise 4 olarak açıklandı. Vancouver kenti çevresinde hissedilen ve 10 saniye süren depremin merkez üssünün Victoria kentinin 10 kilometre kuzeydoğusunda olduğu belirtildi. Can ve mal kaybı yok.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır