kapat

12.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Bilisim99
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Castro'dan çocuk notası
Küba lideri Castro, batan mülteci teknesinden sağ kurtarılan küçük Elian için ünlü üniformasıyla konuştu: 72 saat içinde iade edin, yoksa..

Havana ile Washington arasında yaklaşık 2 haftadır yaşanan "Mülteci çocuk Elian" kirizinde, Küba Devlet Başkanı Fidel Castro son sözünü söyledi.

Küba lideri Castro, Kübalı mültecileri taşırken ABD'nin Florida eyaleti açıklarında 27 Kasım tarihinde batarak 11 kişiye mezar olan bir tekneden balıkçılar tarafından sağ kurtarılan 6 yaşındaki Elian Gonzalez'in derhal iade edilmesini istedi ve ABD'ye 72 saat süre tanıdı. Castro, bu süre içinde küçük çocuğun iade edileceğinin açıklanmaması halinde, ABD'ye karşı çok geniş çaplı kitle protestoları düzenleyecekleri uyarısında bulundu.

KÜBA YÜRÜDÜ
Ünlü askeri üniformasıyla çıktığı Küba Devlet Televizyonu'nda, "Bu ABD hükümeti tarafından işlenen açık bir adam kaçırma suçudur. Ortalama zekaya sahiplerse, Amerikalılar 72 saat içinde çocuğun geri verileceğini duyururlar" diyen Castro, sözlerini "Aksi takdirde milyonlarca kişi sokaklara dökülecek. Çünkü savaş yeni başlıyor" diyerek bitirdi.

Castro'nun boş bir tehditte bulunmadığı, dün Küba'nın birçok kentinde milyonlarca kişinin sokaklara dökülerek yaptığı gösterilen ve atılan "Elian bizimdir... Elian'a özgürlük... Kahrolsun Yankiler" sloganlarıyla ortaya çıktı.

ABD ile Küba arasında krize yol açan küçük Elian, şu anda Miami'de akrabalarıyla birlikte ve ABD hükümetinin bakımı altında.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır