|
Beşamel soslu ıspanak
Malzemesi
* 15 adet taze fasulye
* 1/2 kg ıspanak
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı irmik
* 2 çorba kaşığı kaşar rendesi
* Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 adet yumurta
|
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak ıspanakları ayıklayıp, yıkayalım. Ispanakların yapraklı kısımlarını doğrayıp, sularını iyice süzelim. Tencereye sütü ve irmiği ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alalım. Ilıtalım. Sıvı yağı, tuzu, karabiberi, çırpılmış yumurtaları ekleyip, karıştıralım. Küçük bir fırın kabını margarinle yağlayalım. Un serpelim. Malzemeyi boşaltalım. Tavaya sıvı yağ ile unu hafifçe sarartalım. Sütü sürekli karıştırarak ekleyelim. Koyulaşınca ateşten alalım. Ilıtalım. İçine 1 yumurtayı ve tuzu ekleyip, çırpalım. Ispanakların üzerine boşaltıp, kaşar rendesini serpiştirelim. Üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|