kapat

01.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Beşamel soslu ıspanak
Malzemesi
* 15 adet taze fasulye
* 1/2 kg ıspanak
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı irmik
* 2 çorba kaşığı kaşar rendesi
* Tuz, karabiber

Beşamel sos için:
* 1 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak ıspanakları ayıklayıp, yıkayalım. Ispanakların yapraklı kısımlarını doğrayıp, sularını iyice süzelim. Tencereye sütü ve irmiği ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alalım. Ilıtalım. Sıvı yağı, tuzu, karabiberi, çırpılmış yumurtaları ekleyip, karıştıralım. Küçük bir fırın kabını margarinle yağlayalım. Un serpelim. Malzemeyi boşaltalım. Tavaya sıvı yağ ile unu hafifçe sarartalım. Sütü sürekli karıştırarak ekleyelim. Koyulaşınca ateşten alalım. Ilıtalım. İçine 1 yumurtayı ve tuzu ekleyip, çırpalım. Ispanakların üzerine boşaltıp, kaşar rendesini serpiştirelim. Üzeri kızarıncaya dek pişirelim.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır