TÜrk halkı zaman kaybetmeksizin kendi işini görebileceği kasiyersiz kasalarla tanışıyor. NCR firması tarafından Ankara ve İstanbul'daki Migroslar'da uygulanmaya başlayan sistemde alışveriş yaptıktan sonra kasanın başına geliyor, ürünleri sırayla okuyucudan geçiriyor ve torbaya koyuyorsunuz. Bu arada ödemeniz gereken miktar yan taraftaki ATM makinesinde hesaplanıyor. Kredi kartınızı takıyor, ödemeyi yapıyor ve fişinizi alarak ayrılıyorsunuz. Önümüzdeki aylarda nakit para ile ödemenin yapılacağı sistemleri de yerleştireceklerini ifade eden NCR Mağazacılık Sistemleri Türkiye ve Doğu Avrupa Satış Direktörü Güner Kıral, böylece hem personel maliyetlerinde düşüş olacağını hem de kasa önünde kuyrukların son bulabileceğini ifade etti.
Bilişim'99 Fuarı'nda bu sistemi sergileyeceklerini belirten Kıral, bir diğer yeni sistemin mağaza içi bilgi terminalleri sayılabilecek Web Kiosk olduğunu anlattı. Tablet şeklinde bilgisayarların olduğu bu sistemde; her tür ürünle ilgili bilgi, mağaza içindeki yeri, fiyatlar, kampanyalar ya da Migros kartına sahip müşterilerin varsa kazandıkları ekstra hediyeler gibi bilgiler yer alıyor.
Kasiyersiz kasa adı verilen Scot sisteminin maliyeti 20 bin dolar civarında. Bilgi terminali adı verilen Web Kiosk sisteminin maliyeti ise 5-6 bin dolar civarında değişiyor.