|
|
Sezen motora dayanamıyor
Atina'daki konserle Yunanlıları büyüleyen Sezen Aksu, Stelyo Berberakis'in motosikletinin cazibesine dayanamadı ve bütün şehri baştan sona turladı
Türk-Yunan dostluğu oldum olalı böyle rağbet görmedi.. Sezen Aksu, yıllardır düşlediği Atina Konserini, beklentilerin ötesinde büyük bir başarıyla gerçekleştirdi.. Sezen, çok sevdiği Yunan ses sanatçısı Haris Aleksiyu ile verdiği ortak konserde hem salonu dolduran Yunanlıları ağlattı hem de kendisi ağladı. Atina konseri 3 bin kişilik Pallas Tiyatrosu'nda verildi. Salonu tıka basa dolduranların arasında Yunanlı Bakan ve müsteşarlar bile vardı. Saat 21.00'de salonun perdeleri açılırken, salonda "yarı soğuk" bir hava esiyordu. İzleyiciler, "neyle karşılaşacaklarını" bilmiyor; Sezen de "kendisini nasıl karşılayacakları" heyecanıyla kıvranıyordu. Aleksiyu, "misafiri" Sezen'i ev sahibine yakışır bir biçimde izleyicilere takdim etti ve "Karşınızda gördüğünüz ve Anadolu bülbülünü andıran sesini dinleyeceğiniz, kardeşim Sezen, paha biçilmez bir hazinedir. Değerini bilin!" dedi ve Sezen'i, Yunanlı izleyicilerle baş başa bıraktı.
OTEL LOBİSİNDE BEKLEYİŞ
Sezen Aksu'nun Atina konserini izlemek için Atina'ya gelen gazeteciler ordusuna bir de Yunan Medyası katıldı. Atina'da kaldığı Plaza oteli'nin lobisinde, Sezen'i beklerken, "Kendisine ne sorsam?" diye kara kara düşünüyordum. Çünkü Sezen zaten her şeyi söylemişti. Lobiye inen Sezen'le "bizzat" konuşmak için kolları sıvadım ve "Sezen, bak dışarıda güzel bir motor seni bekliyor. Gel provaya seni ben götüreyim" demek cesaretini gösterdim. Motor da otelin önünde gıcır gıcır duruyordu.
"BEN YANLAMASINA BİNMEM"
Sezen hiç mırın-kırım etmeden "Hadi.. gidelim!!" diye bağırınca herkes birdenbire şaşırdı. Sezen'e, etek giydiği için, "istersen yanlamasına otur" diyecek gibi oldum ama "Sen beni ne sandın yahu! Ben yanlamasına binmem. Binersem doğru dürüst binerim" cevabını aldım. Sezen bir hamlede motosikletin arkasına atladı. Ben de çok şaşırmıştım. Biliyordum, Türkiye'de motosiklet meraklısı çok ama bineni az... Sezen nasıl olur da motosiklete bu kadar aşinalık gösteriyordu? Bunun yanıtını Sezen'in kendisi verdi: "Sen bilmiyor musun benim motosiklet hastalığımı? Ayıptır yahu bütün Türkiye biliyor..." deyince yüzümün kızardığını hissettim ama pek bozuntuya vermeden "Biliyordum, onun için ısrar ediyordum zaten" diyerek kıvırtmaya çalıştım. Sezen'in, motorun üstünde kendisini çok "iyi hissettiği" her davranışından belli oluyordu. Ve Sezen'e söz verdim: "Bu motorla seni İstanbul'a bile götürürüm". Sezen bu önerime, "niçin olmasın" diyerek katıldı. Ve ikimiz de kahkahayı patlattık.
MİNİK SERÇE MOTOSİKLETLİLERİ SEVER
SEZEN Aksu'nun aşk yaşadığı erkeklerin birçoğunun saçları dökük olması ve motosiklet kullanmayı sevmesi dikkat çekiyor. Aksu'nun ilk eşi Sinan Özer'in saçları döküktü. Onno Tunç da öyleydi. Bir tek Uzay Heparı'nın saçları uzundu. O da belli zaman sonra saçlarını kazıttı. Ancak Uzay Heparı'nın motosiklet tutkusu vardı. Sezen Aksu'nun da motosiklet sevdası o yıllara rastlıyor. Daha sonra Ahmet Utlu ile evlendi. Utlu'nun da saçları döküktü ve motosiklet kullanıyordu. Sanatçının hayatına son olarak Cem Baba girdi. Ünlü sanatçı, Cem Baba ile beraberliğinin ilk haftasında sevgilisinin saçlarını kazıttı ve ona motosiklet hediye etti.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|