kapat

25.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Karagümrük Çetesi'ne 3 yıl hapis
KARAGÜMRÜK Çetesi olarak bilinen suç örgütünün lideri Nuri Ergin ile kardeşi Vedat Ergin ve Barış Baysal, "uyuşturucu temin etmek" suçundan 3 yıl 4 ay ağır hapis cezasına mahkum edildiler. Ankara 2 No'lu DGM'de ilk olarak çetenin lideri Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin'in de aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında, "uyuşturucu kullanma" suçundan açılan dava görüldü. Mahkeme Başkanı Mehmet Turgut Okyay, Nuri Ergin, Vedat Ergin ile Barış Baysal'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "uyuşturucu madde ticareti" başlığını taşıyan maddesi uyarınca 3 yıl 4'er ay hapse mahkum edildiklerini açıkladı. Sanıklar Eskişehir Özel Tip Cezaevi'nde kaldıkları sırada koğuşlarında esrar bulunmuştu.

Fehriye Erdal'ın davası 1 Aralık'ta görülecek
Özdemir Sabancı suikastının sanıklarından Fehriye Erdal ve arkadaşları DHKP-C örgütü elemanları Musa Asaoğlu ve Kaya Saz'ın avukatları, müvekillerinin tutuklu bulunduğu ezaevinin koşullarının iyileştirilmesi için dün Bruges Acil Karar Mahkemesi'ne başvurdu. Dosyayı önce bir kurye aracılığıyla mahkemeye gönderen avukat Jan Fermon, davanın 8 Aralık'ta görülmesi kararı üzerine, mahkemeye gelerek itirazda bulundu. Yargıcın bir dakika dışarıda beklemesini istemesi üzerine duruşma salonunun dışına çıkan avukat Fermon, burada bekleyen bir grup yasadışı DHKP-C ve terör örgütü PKK yandaşına bilgi verdi.

MUHABİR TARTAKLANDI
Avukat Fermon, tekrar salona döndüğünde, 1 Aralık veya daha erken bir tarihte görülmesini istedi. Mahkeme yargıcı davanın 1 Aralık 1999'da görülmesine karar verdi. Bu arada, avukatın dışarıdaki konuşması sırasında, yandaş gruba yeni katılanlara kimlik kontrolü yapılmasına avukat Fermon tepki gösterdi ve avukat ile güvenlik güçleri arasında tartışma çıktı. Tartışmayı görüntülemeye çalışan A.A muhabiri, terör örgütü yandaşlarının saldırısına uğrayarak, tartaklandı.

7 terörist öldürüldü
MARDİN Nusaybin'de terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda 7 terörist ölü ele geçirildi. Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nden yapılan açıklamada, vatandaş-ların huzur ve güvenliğine yönelik çalışma-ların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır