kapat

25.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Volkswagen Türkiye'de servis atağına geçti
Volkswagen, Audi, Seat ve Porsche'ye aynı çatı altında satış ve satış sonrası hizmet veren Genoto, 2000' de 200 milyon dolarlık ciro hedefiyle, pek çok oto ithalatçısının önüne geçiyor

Yaklaşık 7 ay önce start alan Genoto bu yıl 100 milyon dolar ciroya koşuyor. Volkswagen, Audi, Seat ve Porsche otomobillerinin Türkiye Distribütörü Doğuş Motor'un bu otomobillerin satış, satış sonrası hizmet ve yedek parçasını bir çatı altında toplayan Genoto, Kartal, Haramidere, İzmir, Ankara ve Bursa'da tesis kurdu.

Volkswagen'i Türkiye'de en çok satılan ithal otomobil yapan ancak satış sonrası hizmetlere yetişemediği ve kuyruklar oluştuğu için eleştirilen Doğuş Motor, bu konudaki en büyük yatırımlarından birini Genoto'da yaptı. Geçtiğimiz hafta Genoto'nun İzmir tesislerinin açılışında konuşan Doğuş Holding Otomotiv Grubu Başkanı İlhan Çetinkaya da, satış sonrası için 100 milyon dolarlık yatırımı kademe kademe yapmaya başladıklarını söyledi.

Ayda 10 bin otoya bakım
Bayi teşkilatı için "en iyi örnek" olmasına çalışan Genoto'nun Genel Müdürü Orhan Ülgür ise, Genoto'nun örneklerinin çokça Amerika'da görülebileceği büyük bir perakende şirketi olduğunu belirterek, tesislerde ayda toplam 8-10 bin otomobile bakım yapıldığını söyledi. Genoto'da kuyruk olmadığını da özellikle vurgulayan Ülgür, halen Kartal'ın günde 85, Avcıların 40, Ankara'nın 30, Bursa'nın 40 ve İzmir'in de yeni açılmasına rağmen 30 otomobile bakım uyguladığını söyledi.

Ciro 200 milyon dolar
Acil bakımları hemen devreye aldıklarını ve artık randevu diye birşeyin kalmadığını anlatan Ülgür, Genoto'nun bu yıl 100 milyon dolar, önümüzdeki yıl ise 200 milyon dolar ciro hedeflediğini vurguladı.

Müşteri Mutluluğu Departmanı kurduklarını ve özel yetişmiş elemanların, Genoto müşterisinin problemlerini seri bir şekilde çözüp müşteriye döndüklerini de belirten Ülgür, müşteri mutluluğunun herşeyden önde tutulduğunu söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır