kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elmalı kek
Malzemesi
* 3 adet yumurta
* 2 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı eritilmiş margarin
* 3-4 adet elma
* 1/2 su bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları kırıp şeker ile birlikte bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım. Yoğurdu ve eritilmiş margarini ilave edelim. Tekrar çırpalım. Una, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. 2 kez eleyerek, hamur kabuna alalım. Mikserin en düşük ayarı ile çırpalım. Yağlanmış tepsiye hafifçe şeker serpiştirelim. Hamuru dökelim. Elmaların kabuklarını soyup, ince ince dilimleyelim. Kekin üzerine elmaları sırt sırta aralıksız bir şekilde dizelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kekimizi pişirelim. Fırından aldıktan sonra kalıbın içinde soğutalım ve kalıptan çıkartalım. Kekin üzerine pudra şekerini serpelim. Dilimleyerek, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır