|
Elmalı kek
Malzemesi
* 3 adet yumurta
* 2 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı eritilmiş margarin
* 3-4 adet elma
* 1/2 su bardağı pudra şekeri
|
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları kırıp şeker ile birlikte bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım. Yoğurdu ve eritilmiş margarini ilave edelim. Tekrar çırpalım. Una, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. 2 kez eleyerek, hamur kabuna alalım. Mikserin en düşük ayarı ile çırpalım. Yağlanmış tepsiye hafifçe şeker serpiştirelim. Hamuru dökelim. Elmaların kabuklarını soyup, ince ince dilimleyelim. Kekin üzerine elmaları sırt sırta aralıksız bir şekilde dizelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kekimizi pişirelim. Fırından aldıktan sonra kalıbın içinde soğutalım ve kalıptan çıkartalım. Kekin üzerine pudra şekerini serpelim. Dilimleyerek, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|