kapat

17.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deprem uzmanları harıl harıl
Art arda gelen depremlerle ilgili verilen bilgilerin ana kaynağı olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Sismoloji Laboratuvarı çalışanları, rasathanenin içinde, gözlerden ırak, küçük odalarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye'nin deprem konusunda gözü kulağı durumundaki laboratuvar, kıt imkanlara rağmen, kamuoyunu hızlı ve doğru bir şekilde bilgilendirmek için uğraşıyor. Laboratuvar sorumlusu Doç. Dr. Ali Pınar, 24 saat aralıksız çalıştıklarını ve meydana gelen en ufak hareketlenmeleri dahi, sürekli takip ettiklerini söyledi.

VATANDAŞIN SIRDAŞI
Vatandaşlar bilgi almak ve son durumu sormak için en güvenilir kaynak diye Sismoloji Laboratuvarı'nı arıyor. Kafalarındaki soru işaretlerini silmeye çalışıyorlar. Laboratuvarın telefonları bir an olsun susmuyor.

İnsanlardaki 'deprem paniği' halinin geçici olmasını uman uzmanlar ise, tüm bu karmaşadan ve uzun bekleyişten tek bir olumlu sonuç çıkarttıklarını itiraf ediyorlar: Halkımızın zorunlu da olsa, deprem konusunda böylesine bilinçlenmeye çalışması, yeni şeyler öğrenmeleri, umut verici... "Depremle birlikte yaşamaya alışmak" ne de olsa, artık Türk insanının birinci görevi.

Bülent ERGÜN(SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır