|
Büryan pilavı
Malzemesi
* 600 gram kuşbaşı koyun eti
* 2.5 su bardağı pirinç
* 1 adet havuç
* 2 adet soğan
* 1 adet domates
* 4-5 adet sivri biber
* 3 su bardağı sıcak su
* 1 demet maydanoz
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz, karabiber
|
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pirinci ılık suya yatıralım. 1 çorba kaşığı tuz ilave edelim. Tuzlu sıcak suda en az 1 saat bekletelim. Bu arada eti ısıtılmış tencereye aktaralım. Etin üzerini 2 parmak aşacak sıcak su ilave edelim. Et yumuşayana dek haşlayalım. Ateşten almadan tuzunu ayarlayalım. Pirincin nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Yayvan bir tencerenin dibine eti yayalım. Piyazlık doğranan soğanları etin üzerine yayalım. Maydanozu doğrayıp, soğanların üzerini kapatacak şekilde yayalım. Domatesi ve sivri biberi küçük küçük doğrayalım. Rendelenmiş havucu da ilave edip, maydanozların üzerine yayalım. Süzülen pirinci sıvı yağda şeffaflaşana dek kavuralım. Tenceredeki sebzelerin üzerine pirinci yayalım. Eti haşladığımız suyu 3 su bardağına tamamlayıp, tuzunu ayarlayarak tencereye aktaralım. Erimiş tereyağını da ilave edip, kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|