kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erol Evcil olayı Susurluk'un devamı
CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Erol Evcil'in yakalanması sürecindeki gelişmeleri "skandal" olarak nitelendirdi ve "Bu olay, Susurluk ve Telekulak skandallarının bir başka boyutudur" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Öymen'in başkanlığında toplandı. Toplantıda, CHP'li belediyelerin illerinde bulunan sendikalar, meslek oda ve birlikleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak kendi illerinin sorunlarını ve bunlara yönelik çözüm önerileri değerlendirildi.

Öymen, sorular üzerine Erol Evcil'in yakalanma sürecini de "skandal" olarak niteledi ve şöyle dedi: "Evcil'in yakalanma süreci, devletin birçok kuruluşunda olduğu gibi, güvenlik güçleri içindeki bozukluğu ve çürümüşlüğü sergilemesi açısından önemlidir. Evcil, aylardır Bursa'da ve bu fark edilmiyor. Bu ihmalde devlet görevlilerinin rolü olduğunu da İçişleri Bakanı bizzat ima ediyor. Bu, büyük bir skandaldır. Artık o hale geldi ki bu tür skandallar toplumda hayret uyandırmıyor, vatandaşı şaşırtmıyor. Asıl kötü olan da bu. Susurluk ve Telekulak skandalları yaşandı bu ülkede. Bu da o skandalların başka bir boyutu. Faili meçhuller bir yana, bu olay, ülkedeki güvenlik sisteminin tamamen çökmüş olmasa bile çökmekte olduğunun yeni bir göstergesi. Bu olaydan hareketle dileriz ki hükümet bu kurumda yeniden yapılandırmaya gider. Onlar yapamazlarsa biz iktidara geldiğimizde bunu mutlaka yapacağız."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır