kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  T¸rkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Muzlu pasta
Malzemesi
* 8 adet yumurta
* 8 fincan un
* 8 fincan toz şeker
* 1.5 fincan portakal suyu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı portakal suyu

Krema için:
* 1 kg süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 5 çorba kaşığı un
* 1/2 paket margarin
* 3 adet muz
* 1 limon kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI
8 yumurtayı, 8 fincan şeker ile köpürtüp, beyazlaşana dek mikserle çırpalım. 8 fincan unu eleyerek, içine kabartma tozunu ekleyelim. Unu da alıp, mikserin en düşük ayarı ile karıştıralım. Pasta kalıbını margarin ile yağlayıp, şeker serpiştirelim. Hamuru kalıba boşaltıp, 170 dereceli soğuk fırına sürelim. 40 dakika pişirelim. Krema için; 4 kaşık unu ilave edip, karıştıralım. Sütü azar azar ve karıştırarak ilave edip, kısık ateşte koyulaşana dek pişirelim. Soğutalım. Oda sıcaklığındaki yarım paket margarini eritmeden ilave edelim. 1 limon kabuğu rendesini, vanilyayı ekleyip çırpalım. Pastayı fırından alıp, soğutalım. İkiye keselim. Alt parçayı portakal suyu ile ıslatalım. Üzerine krema sürelim. Muz dilimlerini aralıksız dizip, krema sürelim. Diğer parçaya da krema sürelim. 2 parçayı üst üste yerleştirelim. Üstteki pastanın üzerini kalan portakal suyu ile ıslatalım. Kalan kremayı pastanın üzerine sürüp, muz dilimleri ile süsleyelim.

Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.