kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Acı üstüne siyasi gelecek kurulmaz'
Prefabrik konut dağıtma törenine katılan Bahçeli, "Depremzedeler için toplanan yardımlar amacına ulaşmaktadır" diye konuştu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, dün, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan prefabrik konutların depremzedelere teslim törenine katıldı. Adapazarı'nda yaptırılan 400 konutun teslimi sırasında, bütün prefabrik konutların 30 Kasım'da tamamlanacağını söyleyen Bahçeli, devlete yönelik eleştirileri de sert bir dille yanıtladı: "Acı üstüne, üzüntü üzerine siyasi gelecek planlayanlar gaflet içindedir" Devlete yapılan eleştirilerin haksız olduğunu ileri süren Bahçeli, "57. Hükümet kararlıdır. Deprem bölgelerinde tekrar huzurlu günler geri gelecektir. Eksikleri fark ettirmek de bir fazilettir. Eleştiri yapanlar utanacaklardır" dedi.

"HER ŞEY NORMALE DÖNECEK"
"Eksikler telafi edilerek her şey normale dönecek" diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Milletimizin her ferdinin depremzedeler için yaptığı para yardımları amacına ulaşmaktadır. Başka hiçbir yerde hiçbir amaçla kesinlikle kullanılmamaktadır." 400 konutun açılış töreninin ardından Bahçeli İzmit'e gitti.

Devlet Bahçeli, Düzce'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Bayındırlık Bakanlığı'nca yaptırılan 370 prefabrik konuttan 168'inin depremzedelere teslim törenine de katıldı. Düzce'deki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticilerinden oluşan şehir komitesi Bahçeli'ye 76 bin merkez nüfuslu Düzce ilçesi ile ilgili brifing dosyası vererek, "Düzce'nin il yapılması için yardımlarınızı bekliyoruz" dediler.

İL OLMA SÖZÜ VERMEDİ
"Hiç kimse başkalarının acı ve ıstırabının üzerine geleceğini tayin etme gaflesi içine düşmemeli" diyen Bahçeli, toplanan yardımlarla ilgili spekülasyonları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli şöylededi: "Depremzedeler için toplanan yardımların tek kuruşuna hileli bir el uzanmamıştır, uzanmayacaktır ve eğer uzanır ise o el mutlaka kırılacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın."

Düzceliler'in 50 yıllık il özlemine de değinen Bahçeli söz vermekten kaçınarak, "Bu arzunuzu sayın başbakanımıza ve hükümetimize ileteceğim. Oradan hayırlı bir karar çıkması için de MHP olarak üzerimize düşen gayreti göstereceğiz" dedi.

Düzceliler il olmak istiyor
Düzce'nin il olması yönünde yüzlerce pankartın açıldığı törende Kaynaşlı beldesi sakinleri de ilçe olma isteklerini yine pankartlarla dile getirdiler. Prefabrik konutların teslim törenine katılan Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'ye Düzce Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz tarafından fahri hemşehrilik beratı verildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır