kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Damat düğünü seviyor
Merve Kavakçı'nın yeni eşi Bekir Yıldırım'ın da Amerikan vatandaşı çıkması ortalığı karıştırdı. 'Damadın' da vatandaşlıktan çıkarılması gündeme geldi

Merve Kavakçı'nın tartışmalı evlilik yaptığı yeni kocası Bekir Yıldırım, 'hızlı nikahçı' çıktı. Üçüncü kez dünya evine girdiği anlaşılan Yıldırım'ın bir önceki eşi Dr. Ceyda Atalay, ilki ise bir Amerikalı'ydı.. Yıldırım, ilk evliliğiyle, Amerikan vatandaşlığını kazanmıştı. Bekir Yıldırım'ın da Amerikan vatandaşı çıkması, olayı iyice enteresan bir boyuta taşıdı. Şimdi 'damadın' da Merve Kavakçı gibi Türk vatandaşlığından çıkarılması söz konusu...

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Bakanlar Kurulu'nun, tıpkı FP'li Merve Kavakçı ile ilgili kararında olduğu gibi; "Türk vatandaşlığını kaybettirme" kararını 5 önemli gerekçeye dayanarak alabileceğini bildirdi:

İzinsiz ABD vatandaşı olmak
Türk devletinin çıkarlarına aykırı hareket etmek

Askerlik görevini yapmamak

Vatana bağlılığının kanıtlanmaması

Türk devletinin güvenliğini bozacak eylemlere girişmek

Buna göre Bekir Yıldırım'ın, askerliğini yapsa dahi vatanına bağlı olduğunu kanıtlaması gerekecek. Aksi halde, Kavakçı gibi vatandaşlığını kaybedecek.

BU YÜZDEN VATAN 'KAYBEDEN' ÇOK
Sadece bu yılın ilk altı ayında 1537 kişi Bakanlar Kurulu kararıyla Merve Kavakçı gibi Türk vatandaşlığını kaybetti. Türk vatandaşlığını kaybettirilenlerin sayısı son beş yılda 7 bini geçti. 1994'de 1170, 1995'de 1805, 1996'da 1334, 1997'de 601, 1998'de 1087.

Son beş yıl içinde Bakanlar Kurulu kararı ile izin alarak Türk vatandaşlığından çıkanların sayısı ise 300 bine ulaştı.

Amerika'da tanışmışlar
BEKİR Yıldırım ile Dr. Ceyda Atalay'ın evlilikleri 8 ay sürmüştü. Eski eşinin Kavakçı ile evlenmesinden sonra Dr. Atalay'ın ailesi, Yıldırım'ın kızlarına "cehennem hayatı yaşattığını" söyledi.

'YALANCI KADIN AVCISI'
Anne Sevim ve babası Necdet Atalay, Bekir Yıldırım'ın kadın avcısı olduğunu söylediler. Sevim Atalay, "Kızım Bekir'le benim karşı çıkmama rağmen evlendi. Üzüntümden felç geçirdim. Bekir, kızımın birikmiş paralarına bile göz dikmişti. 8 ay sonra kızım boşanmak istedi. Sonradan öğrendik ki Bekir, kızımdan önce de Amerika'da bir evlilik yapmış ve ayrılmış. Bunu bizden sakladı. O yalancı ve tam bir kadın avcısı. Kavakçı'ya taktığı yüzüğün parasını dinciler vermiştir" dedi.

Yıldırım'in ailesi ise olayı televizyondan öğrendiklerini söyledi. Anne Hayriye Yıldırım, "Bekir, Merve ile bize sormadan evlendi" derken, abla Sevim Çevik, "Merve'yle Amerika'da tanıştıklarını biliyorum. Son 4 aydır da sürekli telefonla görüşüyorlardı. Evlenme teklifini telefonla yapmış. Merve de kabul etmiş. Ancak bizi haberdar etmedi" dedi.
Ö. Faruk GÜDER (SHA)

Ben evlendirdim ama mantık mı, aşk mı bilemem

FP Genel Başkanı Recai Kutan, 11 saatlik ABD yolunda Merve Kavakçı'nın evliliği konusunda ilginç bir açıklamada bulundu; "Onu evliliğe ben teşvik ettim" dedi. "Bu evlilik aşk evliliği mi, mantık evliliği mi bilemem" diyen Kutan, "Damadı hiç görmedim. Tanımıyorum, alelacele evlenmişler" diyerek, muammaya açıklık getirdi!

'GECİKMEDEN EVLENİN DEDİM'
"Merve Hanım geldi, benimle istişare etti. 'Şöyle bir teklif var. Ne diyorsunuz? FP'nin reaksiyonu ne olur?' dedi. Ben de 'Aday hakkında müspet kanaatiniz var ise, gecikmeden evlenin' diye tavsiyede bulundum. Gencecik bir kadın... 2 küçük çocuğu var. Bu evlilik katiyyen vatandaşlık için yapılmış değil. Ancak mantık evliliği mi, aşk evliliği mi bilemem. Onu Merve Hanım'a sormak lazım. Damadı tanımıyorum, hiç görmedim. El öpmeye gelmedi. Kendisi alelacele gelip, hemen nikahı kıymışlar. Kimseye de davetiye göndermemişler. Merve Hanım, bizzat kendisi evime gelerek, nikaha katılmamı istedi."

MERVE NİYE GELMEDİ?
Kutan, "Merve Kavakçı'yı niçin ABD'ye davet etmediniz?" sorusuna da, "Gerek görmedik de ondan. Şu kadar milletvekilimiz var. Bunlardan ancak 7-8 tanesini uygun görüp, davet ettik. Diğerlerini niçin davet etmediysek, Merve Hanım'ı da aynı şekilde değerlendirmek lazım" yanıtını verdi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır