kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Karakuşaklı imamlar
İstanbul'daki pek çok imam camiden çıkıp spor salonlarına koşuyor. En fazla rağbet gösterilen spor ise 'tekvando'

İmanlar artık, camide cemaate yol göstermekle kalmayıp, kendilerini 'ahlaki ve fiziki yönden güçlendirmek' amacıyla tekvando, güreş, kun-fu, atletizm gibi sporlarla da uğraşıyorlar. Şaşırtıcı gelse de İstanbul'daki pek çok imam camiden çıkap spor salonlarına koşuyor. 9 yıldır Yeni Camii'nin imamı olan 42 yaşındaki Mustafa Yavaş, tam 15 yıldır tekvando ile uğraşıyor.

HER SPORDAN VAR
Kara kuşak sahibi imam Mustafa Yavaş, "imamlar arasında güreş, atletizm gibi sporlar da yapılıyor ancak, tekvando, kung-fu gibi uzakdoğu sporları daha çok ilgi görüyor. Bizzat sporun içinde olanların dışında hakemlik yapanlar da var" diyor.

Kağıthane'deki Hacı Hatice Dursun Camii'nin 7 senelik İmamı Hilmi Emekli de, 10 senedir kung-fu yaptığını, siyah kuşak sahibi olduğunu belirterek, bu sporun kendisine sıhhat, çeviklik, kendine güven sağladığını ifade ediyor. Emekli, "Savunma için bile olsa hayatımda hiç kavga etmedim ancak, olaya güvenle el koyabilme, hakim olabilme, nefsini müdafaa etme anlamında tevandodan hep yararlandım" diyor.

HADİSİ ŞERİFLERLE...
Sporun sıhhatli ve huzurlu yaşamak için gerekliliğine de dikkat çeken Hilmi Emekli, "Gençlere de sıhhatin önemini hadisi şeriflerle açıklıyoruz" dedi.

Bunların yanı sıra amatör olarak bu sporları yapan imamlar da az değil. Fatih'te Akşemsettin Camii müezzini Abdülsamet Aydın, Şişli'de Feriköy Behram Çavuş Camii İmamı Şahin Yıldırım profesyonel, Sarıyer Rumelihisarı'nda Burhan Bilgin ve Şişli'de Oto Sanayii Camii İmamı Necmettin Aslan amatör olarak tekvando ile uğraşan imamlar arasında.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır