kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kızılay'da operasyon
KIZILAY'IN satınalma işlemleriyle ilgili ortaya çıkan skandal ve rüşvet konularındaki soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası, Mülkiye ve Maliye Müfettişlerinden oluşan ekibin soruşturması sürerken, Ankara Cumhuriyet Savcılığı da, rüşvet olayını mercek altına aldı.

Kızılay'ın kendi yürüttüğü soruşturmaya ise "gölge" düştü. Kızılay'a çadır satan işadamı Yaşar Bahçıvan'ın iddilarını Mayıs 1999'da soruşturan Kızılay Teftiş Kurulu'nun olayı ortaya çıkaramadığı bildirildi.

Kızılay'ın bağımsız olarak denetlenmesi amacıyla kurulan Denetçiler Kurulu'nun Başkanlığı'nı yürüten DYP eski Milletvekili Nejat Resuloğlu'nun (daha önceki soyadı Gülecek) rüşveti aldığı iddia edilen alım-satım memuru Ferruh Gülecek'in amcası olması da denetimlere "gölge" düşürdü.

AMCA-YEĞENLER TAKİPTE
Kızılay'ın yeni oluşan yönetim kurulu tüm bu iddialar ve savcılığın re'sen başlattığı soruşturma üzerine Genel Sekreter Ahmet Kalkanoğlu'nun yeğeni olan Alım-Satım Müdürü Hayati Kalkanoğlu'nu, Alım-Satım Müdür Yardımcısı Hüseyin Çatana'yı görevden aldı. Denetçiler Kurulu Başkanı Nejat Resuloğlu'nun yeğeni olan alım-satım memuru Ferruh Gülecek'in işine ise son verildi. Son olarak ortaya çıkarılan olaylar üzerine Kızılay Genel Merkezi'ndeki yönetime şubelerden büyük tepki geldiği öğrenildi. 13 Kasım'daki kongrede gündeme yönetim seçimlerini almayan Genel Merkez'e karşı şubelerin imza toplama yoluna gittikleri, tüzük değişikliğiyle birlikte seçimleri de gündeme getirecekleri bildirildi.

Kızılay yöneticilerine rüşvet verdiğini iddia eden Malatyalı işadamı ve Us Branda'nın sahibi Yaşar Bahçıvan, iflasın eşiğine geldi. Kızılay'a 300 milyar liralık mal satan, ancak çadır bezi TSE'ye uymadığı için depoda kalan ve parası ödenmeyen Yıldırım Tekstil'in sahibi Durmuş Yıldırım da iflas etti. Yıldırım'ın ortadan kaybolduğu kaydedildi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır