kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tutuklu kız hasta
Kışlalı suikastında tutuklanan 16 yaşındaki Cansu G.'nin babası Osman G. "Büyük bir yanlışlık yapıldı. İki seans psikoloğa götürselerdi her şeyi anlarlardı" dedi

Ahmet Taner Kışlalı suikastına yönelik soruşturmada ilk tutuklanan 16 yaşında bir genç kız oldu. Jandarma'ya iki defa gelip "suikastı biz yaptık" diye sözde itirafta bulunan Cansu G.'nin önceki gün tutuklanması, ailesinde şok etkisi yarattı. Cansu'yu "Kışlalı Suikastını benim de üyesi bulunduğum TKP-ML TİKKO adına gerçekleştirdik. Ben de bizzat eylemin içinde bulundum" sözleri yaktı.

Jandarma'ya verdiği ifadesinde Çorum ve Tokat'ta örgüt evi olarak verdiği adresler boş çıkan genç kızın psikolojisinin bozuk olduğunu anlayan yetkililer ilk sorgu sonrası genç kızı serbest bıraktılar. Ancak yeniden Jandarmaya gelen ve ısrarcı olan Cansu soruşturmayı yürüten ve "Benim için herkes şüphelidir" diyen DGM Savcısı Hamza Keleş'e gönderildi. Cansu daha sonra Adli Tıp'a da götürüldü. Adli Tıp genç kıza psikolojik yönden sağlam raporu verdi. Olay yerine de götürülen Cansu, Kışlalı suikastını TV'lerden izlediği kadarıyla anlattı. Olayla ilgisi olmadığı anlaşılan genç kız, Savcı Keleş tarafından terör örgütüne yardım ve yataklık suçlaması ile mahkemeye gönderildi. Yedek hakim ise adli makamları yanıltmak suçundan Cansu'yu tutukladı.

AİLESİ PERİŞAN OLDU
Kızı Cansu'yu uzun süredir tedavi ettirmeye çalıştığını söyleyen Hacettepe Hastanesi Güvenlik Görevlisi Osman G. ise, "Kızımı iki seans bir psikologa götürselerdi, her şeyi anlarlardı. Büyük bir yanlışlık yapıldı. Kızımın hiçbir örgüt ya da olayla ilgisi yok" dedi. Geçen yıl psikolojisi bozulduğu için okulunu da terk eden genç kızın kafasında sürekli hikayeler oluşturduğunu söyleyen babası, "Rahatsızlık geçen sene başladı. Sürekli olarak yalan söylüyor, kendince hikayeler uyduruyordu. Daha önce de karakola gidip örgüt mensubu olduğunu söylemiş ve kimseyi inandıramadığı için serbest bırakılmıştı" dedi.

16 yaşındaki bir genç kızın tutuklanmasının çok saçma olduğunu belirten acılı anne Gülseren G. ise "Zaten bozuk olan ruh sağlığı iyice bozulacak. Bu hatayı düzeltmek için üst mahkemeye başvuracağız" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır