kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tofaş, Ar-Ge merkezi oluyor
Tofaş, Fiat'ın İtalya ve Brezilya'daki merkezlerinden sonra 4. araştırma merkezi oluyor. Şirket, Fiat'ın çıkaracağı modellerde geliştirme sorumluluğu da alacak

TOFAŞ, yaptığı büyük yatırımlarla Fiat'ın İtalya ve Brezilya'daki merkezlerinin ardından 4. ürün geliştirme merkezi oluyor. Araştırma ve geliştirme (ARGE) merkezi için bugüne kadar 12 milyon dolar harcayan Tofaş, önümüzdeki dönemde Fiat'ın çıkaracağı modellerde geliştirme sorumluluğu da alacak.

1995 yılında Fiat lisansıyla üretilen araçların Türkiye şartlarına adaptasyon çalışmalarını yürütmek amacıyla kurulan Tofaş AR-GE'nin, başarılı çalışmaları nedeniyle, ürün geliştirme merkezi haline getirilmesi kararlaştırıldı.

Türk otomotiv sanayii için dönüm noktası olarak değerlendirilen bu gelişmeyle birlikte Fiat, bütün bilgi birikimini de Tofaş'ın kullanımına açtı. Tofaş AR-GE yetkilileri de merkez için yaptıkları büyük yatırımın, Türkiye'de üretim yapan bazı otomobil fabrikalarının toplam yatırımları dikkate alındığında, Fiat ve Tofaş'ın bu konuya verdikleri önemi daha iyi ortaya koyduğunu vurguladı.

HEDEF, MÜKEMMELİYET
Dünyada alanlarında kullanılan en son teklonojiyi içeren ekipmanlarla Tofaş, yeni bir ürünle ilgili veya yerlileştirme çalışmaları kapsamında gerekli olan birçok testi Fiat'tan bağımsız olarak yapabilme yeteneğine kavuştu.

Tofaş, ürünlerin Türkiye ortamlarına uyarlanmasının yanı sıra, ihracat yaptığı ve gelecekte yapacağı ülkelerin şartlarına göre adaptasyon yapabilecek. Aynı zamanda Fiat ile ortaklaşa veya Fiat adına çeşitli ürün geliştirme projelerini gerçekleştirebilecek mükemmeliyet merkezleri oluşturmak için çalışmaların sürdürüldüğü ifade edilerek, Tofaş'ın hedefinin ''süspansiyon, yorulma, emisyon, titreşim ve akustik konularında bilgi birikimini artırmak ve bu konularda mükemmeliyet merkezleri oluşturmak'' olduğu kaydedildi. Halen Tofaş AR-GE'de İtalya'da eğitimleri tamamlanan 84 kişi çalışmalarını sürdürüyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır