Edo markası, Kahramanmaraş'ta "birader, abi" anlamında kullanılan Ede'den esinlenerek konulmuş. Ama, bu marka henüz yeni. Önceleri Kahramanmaraş merkezinde kurdukları Ferah Pastaneleri'yle adlarını duyuran aile, şimdi Sıddık İnalbars'ın önderliğinde atağa geçti. Ve Ferah Gıda bugün günde 16 ton dondurma, 5 ton tatlı ve 1 ton Maraş peyniri üretebilecek kapasiteye ulaştı.
Sıddık İnalbars, 1936'da kurulan Ferah Pastaneleri'nin temelleri üzerine, 1998'de Edo Dondurma Cafe zincirini oluşturdu. Bugün, francihising sistemiyle kurulan 18 cafe var. 2000'de yurtiçinde 10, yurtdışında 4 şube daha açmayı hedeflediklerini söyleyen İnalbars, "Kahire'deki Prosper Catering ve Atatürk Restoranları'nın sahibi İhab El Ashram ile ortak olarak Mısır halkına da Edo dondurmalarını tattıracağız. Bunun yanısıra İsrail'de de bir cafe açacağız. Ama bizim için en büyük prestij Japonya olacak" diye konuştu.
İki yıldan bu yana Almanya'ya dondurma ve fıstık ezmesi ihraç ettiklerini belirten İnalbars'ın en büyük hedefi ise Amerika. ABD'de Edo açma girişimlerinin sürdüğünü belirten İnalbars'ın bir de iddiası var: "Türkiye'nin en kaliteli, en lezzetli dondurmasını biz üretiyoruz."