kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Japon'a dondurma Maraşlı Edo'dan
Dondurmasıyla ünlü Kahramanmaraş'ta, doğduğu ilin sınırlarını çoktan aşan Edo, dünyaya açılıyor.

Tam 155 yıldır dondurmacı İnalbars Ailesi, yurtiçinde sayıları 18'e ulaşan Edo Dondurma Cafelerini şimdi İsrail, Mısır ve Japonya'ya taşımaya hazırlanıyor. Sonra sırada ABD var. Edo'nun 2000 yılı hedefi ise yurtdışında 4 şube daha açmak.

EDO'NUN ANLAMI
Yurtiçinde de atağa kalkan İnalbars Ailesi, ilkbaharda 2 milyar marka mal olacak yeni bir fabrikanın temellerini atıp, Türkiye'de ilk kez bir "dondurma müzesi" açacak.

Edo markası, Kahramanmaraş'ta "birader, abi" anlamında kullanılan Ede'den esinlenerek konulmuş. Ama, bu marka henüz yeni. Önceleri Kahramanmaraş merkezinde kurdukları Ferah Pastaneleri'yle adlarını duyuran aile, şimdi Sıddık İnalbars'ın önderliğinde atağa geçti. Ve Ferah Gıda bugün günde 16 ton dondurma, 5 ton tatlı ve 1 ton Maraş peyniri üretebilecek kapasiteye ulaştı.

Sıddık İnalbars, 1936'da kurulan Ferah Pastaneleri'nin temelleri üzerine, 1998'de Edo Dondurma Cafe zincirini oluşturdu. Bugün, francihising sistemiyle kurulan 18 cafe var. 2000'de yurtiçinde 10, yurtdışında 4 şube daha açmayı hedeflediklerini söyleyen İnalbars, "Kahire'deki Prosper Catering ve Atatürk Restoranları'nın sahibi İhab El Ashram ile ortak olarak Mısır halkına da Edo dondurmalarını tattıracağız. Bunun yanısıra İsrail'de de bir cafe açacağız. Ama bizim için en büyük prestij Japonya olacak" diye konuştu.

İki yıldan bu yana Almanya'ya dondurma ve fıstık ezmesi ihraç ettiklerini belirten İnalbars'ın en büyük hedefi ise Amerika. ABD'de Edo açma girişimlerinin sürdüğünü belirten İnalbars'ın bir de iddiası var: "Türkiye'nin en kaliteli, en lezzetli dondurmasını biz üretiyoruz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır