kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünyaya Türk tadı
Türkiye'ye özgü lezzetler dünyanın dört bir yanına yayılıyor. Kahramanmaraşlı Edo, İsrail, Mısır ve Japonya'da dondurma cafeleri açacak. Tekel ise, ABD ve Avusturalya'da rakıyı sevdirecek

Tekel, Avustralya ve Amerikalılar'ı da rakı ile tanıştıracak. Kuruluşunun 76. yılını milletvekillerinin evine sigara ve içki paketi göndererek kutlayan Tekel Genel Müdürlüğü, bu iki büyük kıtanın insanlarını başta rakı, votka ve likör olmak üzere Anadolu'nun değişik bölgelerinde üretilen üzümlerden elde edilen şaraplarla "çilingir sofrası" kurmaya teşvik edecek. Bu iki ülkede tanıtım, pazarlama ve dağıtım yapacak acenta arayan Tekel'in, bu kararı ihracat rakamlarının düşüşe geçmesi üzerine aldığı belirtildi. Tekel, 1996'da 453 milyon 413 bin dolar, 1997'de 417 milyon 719 bin dolar ve 1998'de ise 190 milyon 836 bin dolarlık ihracat gerçekleştirmişti.

Acentelik koşulları
Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya'da eyalet ve bölge bazında tüm alkollü içkilerinin satış, pazarlama ve tanıtımı için ABD ve Avustralya'da kuruluşunu tamamlamış, alanında deneyimli olan firmalara acentelik verilecek. Tekel'in, 12 Aralık'a kadar teklif alacağı, teklifler çerçevesinde ayrı ürün türleri için ayrı kişi ve kuruluşlara acentalık verebileceği bildirildi.

Broşürler hazir
Tekel Genel Müdürlüğü Tanıtım ve Müşteri İlişkileri Şubesi'nde geçmiş yıllarda hazırlanan broşürlerde rakının nasıl içileceğinin tarifi İngilizce olarak yapıldı.

Tekel Tanıtım ve Müşteri İlişkileri Şubesi tarafından İngilizce olarak hazırlanan broşürlerde şu ifadeler yer alıyor:

"Rakı sek içilebileceği gibi içine yarı yarıya su veya maden suyu ilavesiyle, ama mutlaka soğuk olarak içilir. Rakı içiminde kullanılan düz silindirik bardak, rakı su bileşimindeki büyülü beyazlamanın keyifle izlenebilmesi için idealdir. Aperatif olarak da alınabilen rakının, Türk içim geleneğine uygun olarak çilingir sofrasının özgün soğuk ve sıcak mezeler ile içilmesi tavsiye edilir. Bu leziz ürünü yudumlarken, üzüm ve anasonun aromasında, Anadolu kültürünün izlerini bulacaksınız."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır