kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AGİT Zirvesi turizmcinin tanıtım umudu oldu
Dünyanın gözlerini Türkiye'ye çevirecek yüzyılın son zirvesi AGİT, tanıtım fırsatı açısından turizmcilerin "can simidi" oldu

Yüzyılın Son Zirvesi AGİT nedeniyle dünyanın gözleri bir hafta süreyle Türkiye'ye çevrilecek. Zor bir yıl geçiren turizmciler, 54 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı AGİT zirvesinin "her yönüyle değerlendirilmesi" gerektiğini belirterek, Türkiye'nin çok iyi bir tanıtım fırsatı yakaladığını söylediler.

AGİT nedeniyle Türkiye'ye gelecek ABD Başkanı'nın zirve öncesinde Kapadokya, Belek ve Efes'i ziyaret edeceğini belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Ali Güreli, "Zirve sürecinde Türkiye, çok büyük bir tanıtım imkanını yakalayacak" diye konuştu. 16-20 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek AGİT zirvesi ile Türkiye'nin dünyanın gündemine yerleşeceğini vurgulayan Güreli, son "Sadece turizm değil, tüm endüstrilerin bu fırsatı kaçırmaya tahammülü yoktur" dedi.

Güreli sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda Akdeniz'deki rakiplerimiz olan İspanya ve İtalya ile karşılaştırıldığında, henüz sahip olduğumuz potansiyelin yüzde 30'una ulaşılmıştır. Bu yıl global ekonomik kriz, APO krizi ve ardından deprem felaketi nedeniyle sektör en zor devresini yaşadı. Turizm endüstrisinin 3 ayağı olan konaklama-pazarlama-taşımacılık kesimleri bu dönemden son derece menfi etkilendi, yüzde 50'lere varan gelir ve iş hacmi kaybına uğradı. Ancak biz bugün artık bu dönemlerin geride kaldığını ümit ediyoruz. Bu ümidin gerçeğe dönüşebilmesinin yolu da öncelikle tanıtım atağının derhal başlatılmasından geçiyor."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır