kapat

01.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Devletin malına da haciz konulacak
Açılan 455 davada, en çok şikayetçi olunan kurumların başında ise DSİ, Karayolları ve TCDD geliyor.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yalçınbayır'ın teklifi yasalaşırsa, icra ve iflas işlemlerinde devlet mallarına da elkonabilecek

Yıllardır toplumun kanayan yarası olan önemli bir soruna neşter vuruluyor. Vatandaş gibi devlet mallarına da dokunma imkanı getiriliyor. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır'ın İcra ve İflas Yasası'nın 82. maddesindeki değişiklik teklifi yasalaşırsa, icra ve iflas işlemlerinde devlet mallarına da elkonabilecek. Böylece, özellikle kamulaştırma davalarında devletle olan ihtilaflarını çözemedikleri için çareyi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde arayan vatandaşlarımız rahat nefes alacak.

Yalçınbayır, teklifin gerekçesinde, Anayasa'nın 103. maddesine göre alacağına duyarlı olan ve alacağını tahsil için cebri icra ve haciz yoluna başvuran devletin borcunda da aynı işlemi kabul etmesi gerektiğini belirtti. Yalçınbayır, "Devlet malı haczedilemez", "Devlete karşı cebri icra yolu tanınamaz" şeklindeki görüşlerin hukuk devleti ile bağdaşmayacağını ifade etti.

Kamulaştırma gibi eylemlerden dolayı malı gasp edilse de tazminat alamayan vatandaş, hakkını aramak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır