kapat

19.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İnfazcı polisler cezaevine girdi
ADANA'DA, bir hücre evine düzenlenen operasyonda Murat Bektaş'ın ölümüyle ilgili olarak haklarında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan 6 polis hakkındaki mahkeme kararı vicahiye çevrildi ve polisler cezaevine gönderildiler. Başkomiser Fevzi Mustan, polis memurları Muammer Topaç, Haydar Erol, Nurettin Bülbül, Erol Yalçınkaya ve Ali Erdurancan, dün, geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adliyesi'ne geldi; 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıktı. Duruşma hakimi, polisler hakkındaki gıyabi tutuklama kararını vicahiye çevirdi. Mahkeme kararından sonra polisler cezaevine gönderildi. Bu arada 6 polisin savunmanlığını üstlenen avukatlar, tutuklama kararına itirazlarını bir üst mahkemeye yapacakları belirtildi.

Ahmet Demir hakim karşısında
TEFECİ Nesim Malki'nin öldürülmesi olayına adı karışan, işadamı Erol Evcil'le olan ilişkilerinden dolayı meslekten men edilen İzmir Emniyet eski Müdürü Ahmet Demir dün hakim karşısına çıktı. İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Demir hakkındaki suçlamaları reddetti. Demir şöyle dedi: "Muzaffer Fidan isimli biri beni arayarak teslim olacağını, ancak kötü muameleden korktuğu için beni aradığını söyledi. Halen görevde olan Asayiş Şube Müdürü Fikri Özsoy'u aradım. Gözaltına almışlar. Gerekli sorgulamalarını yaparak DGM'ye sevk etmişler. Esasen bu benim de görevim değildir. Asayiş Şubesi'nin görevidir." Duruşma Fikri Özsoy'un ifadesi için ertelendi.

Şeyda Burcu İKİZ (SHA)

Hikmet Uluğbay'a cerrahi müdahale
DEVLET eski Bakanı Hikmet Uluğbay'ın intihar girişimi sonucu damağında oluşan ve konuşma bozukluğuna yol açan delik, cerrahi bir müdahale ile kapatıldı. Başkent Üniversitesi Kulak-Burun-Boğaz Ana Bilim Dalı'ndan Doç.Dr. Levent Özlüoğlu ve Doç. Tan Önder tarafından gerçekleştirilen müdahale sonucunda, Uluğbay'ın dilinde konuşma bozukluğuna yol açan doku zedelenmesi tümüyle ortadan kaldırıldı, delik kapatıldı. Uluğbay'ın, bu operasyon sonucu konuşma bozukluğunun düzeleceği bildirildi.

Rum aileye çirkin saldırı :1 ölü
GÖKÇEDADA önceki gün sabaha karşı Rum asıllı bir aileye ait evde kundaklama sonucu yangın çıktı. Eski Rum köyü Bademli'de çocukları ve annesi ile yaşayan, Marianti Sözde'nin (30) evindeki yangında, 4 yaşındaki oğlu Aleksander Sözde yanarak öldü. Yangın sırasında Marianti Sözde'nin evde olmadığı, 15 aylık çocuğu ve annesi 63 yaşındaki Atnasia Sözde'nin hafif yaralandığı bildirildi. Ailenin kiliseden aldığı yardımlarla geçindiği ve başka bir iş yapmadıkları öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı, olayın failinin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceğini açıkladı.

Burak GEZEN (SHA)

Başkan yardımcısı teslim oldu
DEPREMDE, teknik sorumlusu olduğu sitenin yıkılması üzerine hakkında açılan davada, tutuklanmasına karar verilen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Birol Aslan, dün, teslim oldu. Hacımehmet Ovası Mahallesinde teknik sorumlusu olduğu "Erbadem Sitesi" nin iki bloğunun depremde yıkılması ve 3 kişinin ölmesi üzerine, Aslan hakkında dava açıldı. Davada, başkan yardımcısının tutuklanmasına karar verildi. Güvenlik güçleri tarafından aranan Aslan, dün sabah, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Fadıllıoğlu'na teslim oldu. Birol Aslan, Bursa E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

406 hakim ve savcı tayinde
HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu, adli yargıda 360, idari yargıda da 46 hakim ve savcının görev yerlerini değiştirdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, adli yargıda büyük bölümü isteğe bağlı, Marmara Bölgesi'ndeki depremden etkilenin illeri kapsayan kararname ile 360 hakim ve savcının görev yerlerini değiştirdi. Kurul'un görev değişiklikleri arasında disiplin nedeniyle yapılanların da bulunduğu öğrenildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun söz konusu kararnamelerinin önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanacağı bildirildi.

Japon konutları boğazdan geçti
JAPONYA'NIN, Marmara depremzedelerinin kullanması için hibe ettiği 500 prefabrik konutu taşıyan Japon Donanması'na bağlı üç savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaparak Marmara Denizi'ne açıldı. Komodor Dz. Kur. Alb. Yoshio Komoriya komutasında 24 Eylül 1999'da Japonya'dan aldıkları 500 prefabrik evi Türkiye'ye getirmek üzere yola çıkan gemiler, bugün Haydarpaşa Limanı'nda olacaklar. Japon konutları, Sakarya'da altyapıları hazır bölgelere kurulacak.

Az ekmek, çok et sağlığa zararlı
AMERİKALI diyet uzmanları, son yıllarda kilo sorunu olan, ancak yemek yemeyi sevenlerin rağbet ettiği "yüksek protein, düşük karbonhidrat" diyetinin sağlığa zararlı ve kilo kaybetmenin de geçici olduğunu bildirdiler. Amerikan Diyet Birliği'nin Atlanta'daki yıllık toplantısında uzman Kathleen Zelman, "Bu tür bir diyet, özellikle yemek yemeyi sevenler için ilk bakışta çok çekici geliyor. Ancak verilen kilolar diyet bırakılınca kısa sürede geri alınıyor" dedi.

Pfizer'dan ucuz sanal tedavi
ABD'NİN New York merkezli Pfizer ilaç firmasının internette başlattığı özel bir uygulamayla, 50 ve daha yukarı yaşlardaki hastalara ücretsiz hizmet veriliyor. İnternetteki siteye üye olanlar, rahatsızlıklarıyla ilgili olarak istedikleri zaman sorular yöneltebilecek ve uzmanlardan gerekli yanıtları alabilecek.

Kadınlar daha geç evleniyorlar
KADINLARIN evlenme yaşının son 20 yılda 2 yaş artarak 18'den 20'ye çıktığı bildirildi. Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü'nün 8059 aile, 8576 kadın ve 1971 erkeği kapsayan 1998 Yılı Türkiye Nufüs ve Sağlık Araştırması'na (TNSA-98) göre, Türkiye'de ortalama hane halkı büyüklüğü son 20 yılda 2 kişi azalarak, 4.3 kişiye düştü. Ailelerin büyüklüğü kırsal kesimde 4.9 kişiyle, kentsel kesime göre 1 kişi fazla. Uluslararası sınıflamaya göre, Türkiye'de 5 yaşına gelen her 5 çocuktan 1'inin boyu yaşına göre kısa.

Depremzedeye Belçika yardımı
BÖLGENİN yeniden inşaası için Belçika Hükümeti Türkiye'ye ek maddi destek sağlama kararı aldı. Bu çerçevede, afet bölgesinin yeniden inşaası projelerinde kullanılmak üzere yüzde 80'i bağış olarak 150 milyon Belçika Frangı (Yaklaşık 4 milyon Euro) uzun vadeli kredi verilecek. Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, yardım için Türk yöneticilerle koordinasyon sağlanmak üzere Ankara'ya 18-19 Ekim tarihleri arasında bir heyet geleceği belirtildi. Bu heyet, Ankara temaslarının ardından 20 Ekim'de afet bölgesini ziyaret edecek ve Belçika Kızılhaçı tarafından Değirmendere'de kurulan ve 1800 kişiyi barındıran çadır kenti gezecek. Belçika Kızılhaçı'nın aynı bölgede geçici prefabrik konutlar için bir inşaat alanı hazırlığı içinde de bulunduğu belirtildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır